Артист, музикант, филмов продуцент, дизайнер, новатор. За половин век той

...
Артист, музикант, филмов продуцент, дизайнер, новатор. За половин век той
Коментари Харесай

Защото съм щастлив. Фарел Уилямс и неговият отпечатък в музиката и модата

Артист, музикант, кино продуцент, дизайнер, модернист. За половин век той съумява да остави отпечатъка си допълнително от една промишленост. Днес Фарел Уилямс става на 50 години и е човек на деня на Свободна Европа.

Американецът Фарел Уилямс стартира кариерата си през 90-те години с групата The Neptunes. Славата й избухна с помощта на триумфа на песента " Happy " през 2013 година, която през 2014 година става най-сваляната от интернет ария на всички времена във Англия - с близо 2 милиона сваляния.

Песента през днешния ден има стотици кавъри и целият свят знае мелодията на емблематичния припев because I`m happy... ( " тъй като съм благополучен... " ).

Освен с нея, Фарел Уилямс попада с още две песни в челната десетка на най-сваляните от интернет сингли от основаването на тази самобитна ранглиста.

Става въпрос за песните " Blurred Lines ", записана дружно с американеца Робин Тик и заела второ място, и " Get Lucky ", записана взаимно с френското дуо " Дафт пънк " , на 6-о място.

" Искам да благодаря на почитателите, тъй като без тях нямаше да има сходна ранглиста ", споделя Уилямс тогава.

Днес той има общо 13 музикални награди " Грами " и от близо 30 години е една от най-влиятелните фигури в хип-хопа. Но това не е единственият му креативен триумф.

Само след два месеца - на седмицата на мъжката мода през юни в Париж - той следва да покаже първата си сбирка облекла.

Това стана допустимо, откакто на 14 февруари стилната къща Louis Vuitton разгласи, че Фарел Уилямс е новият креативен шеф на нейната мъжка линия.

Уилямс е роден и израства във Вирджиния Бийч, Съединени американски щати. Още в гимназията с приятеля си Чад Хюго свирят, а по-късно двамата основават " The Neptunes ". Дуото се трансформира в един от най-големите хип-хоп и R&B продуценти от първото десетилетие на века, като работи със звезди като Джъстин Тимбърлейк , Гуен Стефани, Бритни Спиърс и Мадона .

В края на 90-те Уилямс става артист и барабанист и в групата NERD която образува дружно с Хюго и различен собствен другар от детството - Шей Хейли .

Междувременно Уилямс рисува и стартира да учи в университета в Илинойс, само че две години по-късно го напуща, с цел да продължи музикалната си кариера.

Фактът, че рапърът навършва 50, може да е изненада за мнозина, изключително поради младежкия му тип. Уилямс споделя, че постоянно се грижи за кожата на лицето си, следвайки елементарна рутина, която той назовава " триминутна грижа за лицето ". Всекидневният му обред се състои от разчистване, ексфолиране и навлажняване.

Тази философия е основата, от която през 2020 година той стартира своята козметична линия Humanrace . Мисията й е да е налична за всички раси, полове и даже за хора с повредено зрение – етикетите на козметичните артикули са отпечатани на брайл.

През 2015 година Съветът на стилните дизайнери на Съединените щати (CFDA) афишира Фарел за Модна икона на годината. Наградата на CFDA се връчва всяка година на човек, чийто жанр има доста въздействие в интернационален мащаб. Това са бижутата с цветни камъни, които Фарел придвижва от висшата мода в света на хип-хопа, както и известната му широкопола шапка, направена от Вивиън Уестууд.

Фарел е и изтъкнат деятел за дела, свързани с опазването на околната среда. През 2014 година той става креативен шеф на Bionic Yarn , компания за инженеринг на материали, която преобразува пластмаси от океана в тъкани за облекла.

Връзката на Уилямс с модата датира от доста от дълго време. Още в учебно заведение го намират за чудноват, тъй като носи перлени колиета. " Правех го, тъй като това беше метод да изразя себе си ", споделя той в изявление за френското издание GQ.

" Не последвам трендовете, само че намирам силуети, които въодушевяват и те стават моят външен тип за може би шест или осем месеца ", прибавя той.

Преди да заеме водещата позиция в Louis Vuitton Уилямс си е сътрудничил с марки като Adidas и Chanel . Той оспорва и джендър нормите в модата - носил е дамски облекла и чанти, " тъй като ми пасват на манталитета ".

" Когато слушате себе си и се чувствате удобно с това, което сте, вие носите това, което ви наподобява добре и което харесвате ", споделя Фарел Уилямс пред GQ.

В същото изявление той изяснява влечението си към женски облекла с възхищението си от дамите. " Обичам дамите, има неща в тях, които са доста забавни и могат да се употребяват за мъже ", споделя той.

" Можете да притежавате цялата неустрашимост на света, само че би трябвало да я балансирате с осъзнатост. Това е същинската неустрашимост: да разпознаваш друга сила и да я уважаваш толкоз, колкото и своята лична. "

Фарел Уилямс е женен за дизайнерката и модел Хелън Ласичан , с която имат четири деца. Двамата държат настрани от светлините на прожекторите персоналния си живот, даже не разкриват имената на последните си деца - тризнаци.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР