„ARTERIALE 2022–Хипертония в сърцето на многообразието“ под този наслов ще

...
„ARTERIALE 2022–Хипертония в сърцето на многообразието“ под този наслов ще
Коментари Харесай

Българската лига по хипертония отбелязва 30 годишен юбилей с голям научен форум

„ ARTERIALE 2022–Хипертония в сърцето на многообразието “ под този наслов ще се организира огромен теоретичен конгрес, отдаден на 30-та годишнина на Българската Лига по хипертония (БЛХ). Проявата ще бъде в хибриден формат –присъствено в СОФИЯ ТЕХ ПАРК и онлайн, в интервала 30 юни –3 юли 2022 година, осведомят уредниците.

Научната стратегия на форума е ориентирана към необятен кръг експерти –общопрактикуващи лекари, кардиолози, невролози, ендокринолози, нефролози и експерти в региона на вътрешната и съдовата медицина.

Първия сходен конгрес през 2020 година провокира огромен интерес и в него взеха присъединяване над 500 сътрудници, напомнят от БЛХ.

Тази година мотив за горделивост е включването на форума „ ARTERIALE 2022 –Хипертония в сърцето на многообразието “ в листата с научни конгреси, утвърдени от Европейското сдружение по хипертония (ESH).В научната стратегия ще вземат присъединяване редица видни български и задгранични лектори,в това число актуалният президент на Европейското сдружение по хипертония (ESH) проф. Райнхолд Кройц, някогашният президент на сдружението и водещи европейски експерти в тази област.

Научната стратегия на форума включва тематики, които отразяват разнородни аспекти на артериалната хипертония (АХ) като: Фенотипове на АХ, Извънофисно артериално налягане, АХ и увреда на таргетни органи, Клинични пътища при АХ и съпътстваща патология, Кардиометаболитна грижа, Поведение при характерни групи, Мултимодална образна диагностика, Нефармакологични и фармакологични способи за повлияване, Отворени въпроси в профилактиката и лекуването.

По време на събитето ще бъдат извършени полемики по обособени тематика, ще бъдат показани клинични случаи, проведени са и обучителни модули.

В програмата са включени и взаимни сесии с European Society of Hypertension и International Society of Vascular Health.

По време на събитието ще бъде проведена съпътстваща галерия на водещи фармацевтични и инструментални компании, които ще показват най-новите си артикули в помощ на медицинските експерти.

Актуална информация за форума, както и научната стратегия ще бъдат налични на уеб страницата на БЛХ:
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР