Арт галерия Vejdi представя нова експозиция от избрани творби на

...
Арт галерия Vejdi представя нова експозиция от избрани творби на
Коментари Харесай

Арт галерия Vejdi представя непоказвани творби на Стоил Мирчев

Арт изложба Vejdi показва нова експозиция от определени произведения на известния художник Стоил Мирчев. Откриването е на 7 март 2024 година – четвъртък, в 18 часа.


В модерното вип арт пространство на ул. „ Симеоновско шосе “ 97 к в столицата са подредени 20 картини, непоказвани до момента, и 5 пластики на Стоил Мирчев. Изложбата се назовава „ Артефакти “.


Една от най-известните ни изкуствоведки – Ружа Маринска, характеризира по този начин творчеството на известния художник: „ Стоил Мирчев принадлежи към поколението, което навлезе в художествения живот през 80-те години и даде образа на това време. Тези млади тогава създатели се отхвърлиха от фото- и хиперреалистичната стилистика и първи у нас прекрачиха прага на фигуративността и минаха в полета на абстракцията.


Стоил Мирчев е художник с темперамент, той има своя свят и е намерил своето художествено пространство. Творбите му са артикул на вътрешен подтик. Неговият почерк е отличим. “


Изложбата „ Артефакти “ в арт изложба Vejdi е блестящо удостоверение на тази оценка. Художникът е изобразил това, което го вълнува, с разнообразни краски и форми и с някакъв вътрешен подтик, който проличава и в живописните му платна, и в пластиките.


Стоил Мирчев е роден през 1950 година. Завършва Националната художествена академия, компетентност „ Приложна графика “ при проф. Александър Поплилов. Има многочислени независими изложения в България и в чужбина. Работи в региона на живописта, акварела, приложната графика, шаржа и скулптурата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР