Арсенал победи драматично с 4:3 Лестър в откриващия мач на

...
Арсенал победи драматично с 4:3 Лестър в откриващия мач на
Коментари Харесай

Мечтан дебют, драма и седем гола. Висшата лига се завърна

" Арсенал " победи трагично с 4:3 " Лестър " в откриващия мач на Висшата лига.

Мечтан дебют за състава на Арсен Венгер направи рекордната лятна покупка Александър Лаказет, който означи първи си гол в Англия още във втората минута на срещата на " Емиратс ".

В воин за " топчиите " пък се трансформира Оливие Жиру, който донесе трите точки на лондончани с гола си за 4:3 в 86-ата минута.

" Артилеристите " откриха резултата във 2-ата минута. Елнени нахлу в наказателното поле на " лисиците " и откри привлечения от " Олимпик " Лион нападател Лаказет, който от близко с глава вкара за 1:0.

Радостта на домакините обаче бе къса. В 5-ата минута Шинджи Оказаки изравни с глава - 1:1.

В 22-ата минута Дани Уелбек пропуща отлична опция за гол във вратата на Каспер Шмайхел. Играчът на " Арсенал " надскочи бранителите на гостите, само че ударът му с глава мина над гредата.

" Лестър " стигна до цялостен поврат в 29-ата минута. Марк Олбрайтън откри в наказателното поле Джейми Варди, който парира Чех за 2:1.

В добавеното време на първата част равенството бе възобновено, откакто Уелбек опъна мрежата зад Шмайхел за 2:2.

Второто полувреме стартира както приключи първото - с гол. Варди означи второто си попадение в срещата за 3:2 в интерес на " лисиците ".

В 62-ата минута Ектор Бейерин се възползва от откритото пространство пред себе си, напредна и шутира, само че мощният му удар бе избит от вратаря на гостите.

В 75-ата минута и Месут Йозил опитва мерника си, само че топката мина около левия непряк дирек.

Но това надалеч не бе всичко в този мач. В 83-ата минута Аарън Рамзи подсети за себе си с мощен удар, който влезе във вратата на гостите за 3:3.

Само три минути по-късно драмата бе цялостна. Оливие Жиру приключи по прелестен метод за крайното 4:3.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР