Арсенал и Манчестър Сити може и да водят люта битка

...
Арсенал и Манчестър Сити може и да водят люта битка
Коментари Харесай

Артета: Битката за титлата няма да разруши приятелството ми Гуардиола

Арсенал и Манчестър Сити може и да водят люта борба за купата във Висшата лига на Англия, само че това няма да унищожи другарството сред мениджърите на двата тима, уверен е Микел Артета. Наставникът на Арсенал приказва за връзките си с мениджъра на " жителите " Пеп Гуардиола преди конфликта сред двата тима от четвъртия кръг на шампионата за купата на Англия. Мачът ще бъде първи сред отборите този сезон, като до момента те не са се срещнали за състезание.

" Винаги съм се надявал, че един ден ще мога да се изправя в равностойно съревнование с Пеп Гуардиола в шампионата и за купата и ето, че това се случватози сезон ", сподели Артета.

Преди да поеме Арсенал испанецът прекара три години в щаба на сънародника си Гуардиола в Манчестър Сити. През 2019 година той оглави закъсалия тим на Арсенал, заменяйки различен испанец - Унай Емери, а в този момент лондончани са на върха в класирането на шампионата с 50 точки от 19 мача - с пет пункта повече от Манчестър Сити, като първенците имат и един изигран мач допълнително.

" Не мисля, че настоящето съревнование ще унищожи другарството посред ни. Той е един от най-важните хора в живота ми и подстрекател в специалността ми. И двамата желаеме да печелим, да защитим достойнството на клубовете си. Но това постоянно е било по този начин от ден едно, в който съм тук ", изясни Артета.

Бившият полузащитник на Евертън добави, че победа на Манчестър Сити в петък ще даде спомагателен подтик на отбора му в битката за купата във Висшата лига. 

" По някакъв метод идният мач може да дефинира сезона ни. Победа ще ни класира за идващия кръг, а те ще отпаднат. Турнирът за купата на Англия е доста значим за нас, тъй като една победа тук ще ни даде късмет да спечелим и шампионата. Това е голям тест, тъй като в моите очи излизаме против най-хубавия тим в света. Очаквам този мач. Той ще даде отговор на въпроса къде се намираме ", приключи Артета.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР