Арсенал и Брайтън играят при резултат 2:0 в мач от

...
Арсенал и Брайтън играят при резултат 2:0 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Брайтън 2:0, Хаверц вкара втори гол

Арсенал и Брайтън играят при резултат 2:0 в мач от 17-ия кръг във Висшата лига. Срещата ще се излъчи директно по DIEMA SPORT 2 , а на Gong.bg също ще отразим забавните моменти.

Габриел Жезус откри резултата в 53-та минута.

Мачът стартира с много сериозен домашен напън на Арсенал. Брайтън одобри играта в своята половина и можеше да бъде осъден след удар на Мартинели, само че всичко отмина без последици.

В 6-та минута Букайо Сака проби до аутлинията и подаде изострен пас. В наказателното поле Габриел Жезус се размина с топката, а Жан Пол ван Хеки я почисти.

Малко по-късно още веднъж Сака сътвори напрежение в отбраната на гостите. Крилото влезе в двойно подаване с Йодегор. Последва финт на Букайо, с който намести топката на левия си крайник и шутира. Вербруген обаче внимаваше и се намеси.

След четвърт час игра и Мартин Йодегор също опита фалцов удар от границата на наказателното поле. Норвежецът обаче стреля настрана.

В средата на първото полувреме Габриел Мартинели центрира в наказателното поле. Там се бе присъединил Габриел Магеляеш, който надскочи бранителите и стреля. Бразилецът обаче насочи топката право във вратаря.

След малко повече от половин час Арсенал пропиля нов златен късмет. Мартин Йодегор с неповторим пас с външен фалц изведе Сака зад тила на отбраната. Той чукна топката към Мартинели, който не съумя да промуши топката през бранителите.

В добвеното време на първата част се стигна до нов мощен удар на Йодегор, само че Люис Дънк самопожертвователно постави тялото си, с цел да защищити вратата си.

Само 8 минути след началото на второто полувреме Арсенал откри резултата. Букайо Сака центрира от ъглов удар. Жан Пол ван Хеке съумя да играе с глава, само че единствено с цел да прати топката към Габриел Жезус. Бразилецът беше непокрит на втора греда и без проблеми осъществя в опразнената мрежа.

" Артилеристите " продължиха да нападат и заплашиха рисково вратата на Брайтън в 68-та минута още веднъж след корнер. Този път Габриел Мартинели центрира остро на първа греда. Топката бе отклонена, само че от голлинията Люис Дънк с глава мазета топката в корнер.

Момчетата на Микел Артета не спираха да основават положения, само че и да ги пропущат. Около 20 минути преди приключването на постоянното време Йодегор още веднъж насочи превъзходен удар и той бе избавен от Вербруген по впечатляващ метод. Секунди по-късно Мартинели постави топката на главата на Хаверц, само че и той от чиста позиция стреля в навън.

В 82-та минута Брайтън сътвори най-чистото си състояние в мача, само че го пропусна. Митома бе изведен с пас в кулоар и последва центриране по земя. Паскал Грос сложи крайник на пътя на топката, само че тя се удари във външната страна на мрежата.

LIVE Арсенал - Брайтън 2:0

1:0 Габриел Жезус 53'

Стартови сформира:

Арсенал: 22. Давид Рая, 4. Бенджамин Уайт, 2. Уилиям Салиба, 6. Габриел Магеляеш, 35. Олександър Зинченко, 8. Мартин Йодегор, 41. Деклан Райс, 29. Кай Хаверц, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус, 11. Габриел Мартинели

Наставник: Микел Артета

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР