Ароматната, пълнеща агнешка супа в арабски стил е идеалното решение

...
Ароматната, пълнеща агнешка супа в арабски стил е идеалното решение
Коментари Харесай

Агнешка дроб чорба

Ароматната, пълнеща агнешка чорба в арабски жанр е идеалното решение за топли и студените дни. Приготвянето му лишава доста време, само че усетът му компенсира часовете, прекарани в кухнята. Супата може да се съхранява в ледник за няколко дни, за мен тя има най-хубав усет, когато се затопли на идващия ден след приготвянето.
Продуктите, които са ви нужни:
500 грама агнешко месо
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 супена лъжица доматено пюре
1 кутия цели домати
2 стръка целина
2 моркови
1 тиквичка
1 дребен връзка кориандър
1 дребна връзка магданоз
2 супени лъжици  масло
1 супена лъжица пшенично брашно
сол и черен пипер
мента листа
Начин на подготвяне
В огромна тенджера се загрява олиото, нарязва се на кубчета лука и се запържва. Нарежете агнешкото на части, поръсете го с брашно и запържете в лука до златисто кафяво. Добавете нарязания чесън, чаена лъжичка сол, малко черен пипер. Всичко това го залейте с 3 литра вряла вода. Месото би трябвало да бъде изцяло потопено във вода. Когато водата стартира да кипи, прибавете една супена лъжица доматено пюре, авансово наквасен нахут, нарязани моркови и оставете да къкри 1? час. Уверете се, че водата непрестанно покрива всички съставки, а в случай че се наложи долейте още. Добавете целина, нарязана на части и домати, а след още 30 минути и тиквичките, които сте нарязали на дребни кубчета, нарязани стръкове кориандър (листа за поръсване върху подготвена супа) и наситнен магданоз. Варете супата, до момента в който тиквичките омекнат изцяло. Това нормално лишава към 30-40 минути. При сервиране поръсете супата с кориандър и листа от мента. 
Това е главното подготвяне. За феновете на по-нетрадиционния усет, може малко преди свалянето на тенжерата от огъня да добавите лъжица мед. Вкусът става малко по-различен и ексцентричен, само че си заслужава да опитате.
Може да сервирате агнешката чорба с черен самун и чаша кисело мляко.
Бон апети!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР