Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки

...
Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки
Коментари Харесай

Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!

Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което съвсем всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано заран. То освен ни работи разсънващо и тонизиращо, само че неведнъж се явява и мотив за среща сред другари, а от време на време даже и сред непознати.

За да му се насладим изцяло обаче и да знаем, че в действителност пием хубаво кафе, би трябвало да имаме визия за това какъв брой качествено е то, тъй като неведнъж усетът и ароматът му биват унищожени при погрешно предпазване.

Именно това би трябвало да ви накара да премислите още веднъж дали да купите малко по-евтиното насипно кафе от близката будка или магазинче или да търсите позната марка, добре запечатано и вакуумирано такова.

- Ако не се съхранява добре кафето (необходими са специфични пространства и подобаваща температура на въздуха и влажността), то в него могат да се появят микотоксини, които подкрепят образуването на ракови клетки;

- Няма по какъв начин да разберете по кое време и от кого е създадено и доставено кафето, надлежно и периода му на годност;

- Чувалите, от които продавачът ще гребне вашето насипно кафе, всекидневно са зеблени и стоят отворени за по-голямо улеснение при работата с тях. Това автоматизирано прибавя още 2 вреди от този метод на предпазване - власинките, които попадат в кафето от чувала, и обстоятелството, че той стои през целия ден отворен и в него могат да попаднат всевъзможни микроби;

 Кафе

- За 3 дни изпеченото кафе губи 30 % от аромата си и забележителна част от усета си, в случай че не е сипано в добре затворена опаковка. За две седмици процентът на загуба се усилва на 56.

Вакуумната опаковка способства за съхранението на мощния мирис и усет на кафето, пази го от всевъзможен тип замърсяване и нездравословните въздействия на влагата и кислорода, показва тъкмо и ясно производителя и датата на валидност.

Внимателно помислете отново, преди да купите идващото си кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР