Ароматна свинска пача с чесънче, която трябва само да нарежете

...
Ароматна свинска пача с чесънче, която трябва само да нарежете
Коментари Харесай

Пача от свински крачета

Ароматна свинска пача с чесънче, която би трябвало единствено да нарежете и да сервирате с алено вино. Голяма вкусотия!

Необходими Продукти

● свински крачета - 2 бр.
● оцет - 2 с.л.
● чесън - 2 - 3 гл.
● черен пипер - 10 зърна
● сол

Начин на подготвяне

Свинските крачета се измиват хубаво и се поставят в дълбока тенджера. Заливат се със студена вода и тя се посолява. Тенджерата се поставя на котлона похлупена с похлупак, до момента в който заври.

Периодично се маха формираната пяна. Свинските крачета се варят на слаб огън (за да не залепнат за дъното на тенджерата) до подготвеност. Щом се сварят, се изваждат и се оставят да отпаднат малко, с цел да се обезкостят по елементарно и безвредно.

През това време се почиства чесъна и се пресова. Омесва се дружно с оцета. Свинските крачета се обезкостяват деликатно и се нарязват на приблизително едри части. Слагат се в дълбока купа и към тях се прибавят зърната черен пипер и смесените оцет и пресован чесън.

Всичко се обърква хубаво. Тавичка /форма за самун се застила хубаво със стреч фолио и в нея се изсипва готовата примес за свинската пача. Долива се с бульона от сварените свински крачета, като се разбърква с цел да влезе на всички места сред нарязаните късчета.

Накрая всичко се оставя да се желира в ледник. Всичко зависи от това по какъв начин охлажда хладилника, само че пачата би трябвало да стегне за към 4- 5 часа. Щом е подготвена, се изважда от формата за самун благодарение на стреч фолиото и се слага в подобаваща паница. Нарязва се пачата от свински крачета и се сервира с алено вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР