Армията за отбрана на Израел призова Иран и Сирия да

...
Армията за отбрана на Израел призова Иран и Сирия да
Коментари Харесай

Да не си играят с огъня! Израел заплаши Иран и Сирия, а Дамаск заяви: Йерусалим унищожи дроновете за борба с ИДИЛ

Армията за защита на Израел прикани Иран и Сирия да спрат ескалацията на обстановката и да прекратят експанзията против северната граница на еврейската страна. Това съобщи представителят на армията Йонатан Конкрикус, разяснявайки в Туитър нахлуването на иранския дрон в израелското въздушно пространство, което беше последвано от два въздушни удара в Сирия и залпове на сирийските Противовъздушна отбрана по самолетите на Военновъздушни сили на Израел.

„ Иран са агресори, те изпращат дронове с военна задача, нарушавайки по този метод суверенитета на Израел “, написа той. „ Армията за защита на Израел е подготвена за всеки сюжет и приканва Иран и Сирия да спрат експанзията “.

По-рано по време на брифинг за задграничните публицисти Конкрикус съобщи, че „ иранците и сирийците си играят с огъня, когато последните разрешават на иранците да атакуват Израел от своя територия “. „ Израел е в положение и е открит да даде недопечен отговор на всеки, който ни нападне, все пак ние нямаме интерес от ескалация на обстановката “, сподели той.

Израелските самолети са атакували дронове, употребявани за откриването на позициите на терористите от „ Ислямска страна “. Това обявиха от Оперативния щаб на съдружниците на Сирия, с което разполага РИА Новости.

Апаратите са се намирали в авиобазата Т-4, която е била бомбардирана от Израел по-рано през днешния ден. „ Тези дронове от началото на рецесията в Сирия са употребявани за събиране на информация в битката против терористичните групировки, най-много ИД “, се споделя в документа.

Военните настояват, че дроновете са играли огромна роля в прочистването на източните територии на страната от ИД.

Оперативният щаб на съюзническите сили опроверга информацията за това, че техен безпилотен уред е нарушил въздушното пространство на Израел, заявявайки, че изказванието е „ неистина и деформиране на действителността “.

ВВС на Израел на два пъти нанесоха удар в Сирия – единият път по ирански пункт за ръководство на нарушилите израелското въздушно пространство дронове, вторият – по 4 ирански и 8 сирийски обекта след масирания огън на сирийските Противовъздушна отбрана по израелските самолети.

Говорителят на Армията за защита на Израел уточни в сказка с задграничните публицисти, че от страна на еврейската страна „ тези дейности са имали защитителен темперамент, предизвикани са от акта на експанзия от страна на Иран “.

„ Ние и отсега нататък ще пазиме суверенитета, въздушното пространство и гражданското население на Израел “, акцентира Йонатан Конкрикус.

Предистория на случая

Рано тази заран израелски вертолет смъкна над Голанските възвишения ирански дрон, нахлул във въздушното пространство на страната от Сирия. В отговор Армията за защита на Израел нанесе удари по ирански обекти в Сирия.

При въздушния удар сирийската Противовъздушна отбрана е обстреляла с няколко зенитни ракети израелски изтребител Ф-16. Пилотите му са се катапултирали в сходство с процедурата. Летците са се приземили на територията на Израел и са настанени в болница за лекуване. Единият от водачите е в тежко положение, неговите родственици са известени.

Реакцията на Нетаняху

Във връзка с случая израелският министър-председател Бенямин Нетаняху организира съвещания с кабинета по сигурността. „ От започването на случая на север Нетаняху организира съвещания по въпросите на сигурността и управлява дейностите в действително време. Членовете на израелския кабинет по сигурността са осведомени в детайли за случилото се “, оповестява „ Аарец “.

Израел затвори част от въздушното си пространство

Израелските авиационни управляващи затвориха въздушното пространство над по-голямата част от страната. Главното летище „ Давид Бен-Гурион “ продължава да работи в естествен режим, макар случая с иранския дрон и последвалите въздушни удари на израелските Военновъздушни сили в Сирия.

Авиационните управляващи признаха, че за 15-20 минути са задържали няколко самолети, излитащи или кацащи от интернационалното летище в Тел Авив. „ В момента летището работи в естествен режим... Цялото въздушно пространство на север от Шфаим е затворено за полети “, обявиха от ръководството на израелските летища. Малкият обитаем пункт Шфаим е ситуиран в центъра на страната, на към 20 км северно от Тел Авив, сред градовете Херцлия и Нетания.

Източник: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР