Армията ни отговаря на атаката на Хамас. Става въпрос за

...
Армията ни отговаря на атаката на Хамас. Става въпрос за
Коментари Харесай

Българка от Ашкелон: Терористи насила изкарват от защитените места цели семейства с деца и ги пращат в Ивицата Газа

Армията ни дава отговор на офанзивата на " Хамас ". Става въпрос за чист тероризъм. В спокоен, почивен, празничен ден бяхме атакувани. Бяха избити почтени хора, младежи, които честваха. Тежко ми е да приказвам. Това сподели по телефона за българка, която от години живее в Израел.

Тя работи в болничното заведение в Ашкелон, на 10 км от Ивицата Газа. Жената помоли за анонимност от съображения за сигурност. 

" Когато стартира офанзивата, бяхме у дома. Започнаха да обстрелват с ракети, ние сме привикнали, имаме предпазени стаи. Който няма в жилището си, на улиците има предпазени места. Разбрахме, че нещо става, когато ракетите падаха една след друга. Много бързо научихме, че са навлезли на територията ни терористи, които атакуват и изкарват хора от предпазените места. Възрастни хора, деца, бебета, цели фамилии са пратени към Ивицата Газа и не се знае къде се намират ", описа тя.

По думите ѝ в болничното заведение се работи непрекъснато и непрекъснато се оказва помощ на нуждаещи се.

" Работим обикновено за обстановка на война. Болницата ни е от стратегическо значение, тя е предпазена и се намира на -2 етаж. За няколко минути всички лечебни заведения се привеждат в предпазените места, имаме ток и вода. Работим на цялостни обороти, оказваме първа помощ. Имаме лекари от интернационален сан ", съобщи българката.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР