Армията на Руската федерация няма да спре, ако Украйна не

...
Армията на Руската федерация няма да спре, ако Украйна не
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ прогнозира следващата жертва на Путин

Армията на Руската федерация няма да спре, в случай че Украйна не се опълчи на настъплението на окупаторите. Молдова или някоя от балтийските страни може да станат идващите жертви на Москва .

Това сподели пред CNN бившият директор на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Дейвид Петреъс.

Той не пропусна да напомни, че отбранителната линия на НАТО сега е на границата сред Украйна и Русия.

" Ако Русия победи, в случай че Путин успее да реализира своята доста огромна цел в Украйна, той няма да спре дотук. Следващата на прицел ще бъде Молдова, а може би и някоя от балтийските страни ", съобщи някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Балтийските страни интензивно поддържат Украйна след пълномащабното навлизане на Руската федерация. Те нееднократно са заявявали, че рискът от съветска експанзия против Литва, Латвия и Естония е доста висок , заради което е належащо да се укрепят отбранителните качества.

Министърът на външните работи на Латвия Крисянис Каринш съобщи, че Руската федерация ще заплаши и цяла Европа, в случай че Украйна не освободи всички свои територии.
 Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати провалиха офанзивата на Украйна
Бивш началник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Съединени американски щати провалиха офанзивата на Украйна

Забавяне в доставките на оръжия

Освен това президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че Русия може да се опита да дестабилизира страната ѝ напролет на 2024 година, когато стартират предизборните акции преди президентските избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР