Арменският премиер Никол Пашинян каза, че няма правомощия да взема

...
Арменският премиер Никол Пашинян каза, че няма правомощия да взема
Коментари Харесай

Пашинян: Нямам правомощия да арестувам Путин


Арменският министър председател Никол Пашинян сподели, че няма пълномощия да взема каквито и да е решения по отношение на ареста на който и да било, в това число съветския президент Владимир Путин, макар заповедта от Международния съд (МС).

„ След 2018 година Армения имаше обширни демократични промени и аз не вземам решение кого да задържам и кого да не задържам “, сподели той пред английския " Телеграф ".

На 17 март 2023 година Международният съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и Мария Лвова-Белова, съветският комисар по правата на детето.

Путин е упрекнат във военни закононарушения, в това число нелегално депортиране на деца от Украйна в Русия.

Ако влезе в някоя от 123-те държави-членки на съда, Путин може да бъде задържан.

Според говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, Армения „ се е управлявала единствено от политически претекстове, когато е утвърдила Римския статут на Министерски съвет “.

Арменският министър-председател Никол Пашинян сподели още, че не е обсъждал и не разисква присъединението на страната си към НАТО. Той акцентира, че Армения и НАТО имат партньорски връзки, които в същото време не допускат участие в алианса. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР