Армения, в случай на отваряне на границата с Турция, може

...
Армения, в случай на отваряне на границата с Турция, може
Коментари Харесай

Мнение: Арменската икономика я чака летален край след отварянето на турската граница

Армения, при положение на отваряне на границата с Турция, може да се трансформира в различен пазар за артикули от тази страна и след това да стане подвластна от турската стопанска система. Това съобщи на 18 април, някогашният началник на Комитета по държавните доходи (КДП, митнически и данъчен орган) на закавказката република Давид Ананян в изявление с публицисти на площад „ Свобода “ в Ереван, където се организира неопределен протестен протест на локалната съпротива.

Бившият почитан чиновник счита, че представителите на настоящето държавно управление, които предвиждат бързото икономическо развиване на Армения след нормализирането на връзките и отварянето на сухопътната граница с Турция, не са анализирали обстановката и не са взели поради опасности. Те са прекалено много съгласно него.

Необходимо е да се стремим към двустранна нормализиране и мир, само че е належащо това да се направи в подобаващия миг, а за Армения очевидно не е най-благоприятно в този момент, означи Ананян.

„ Ако имат вяра, че стопанската система ни би трябвало да се основава на експорт, тогава отварянето на границите освен няма да усъвършенства икономическата обстановка, само че даже ще я убие ", добави политикът.

" Ако видят икономическо развиване в комерсиалните връзки и търговията, тогава те могат да отворят границите и да не помнят за националното произвеждане и промишленост, защото цената на нашите артикули постоянно е по-висока от турската “, сподели той.

Припомняме, вследствие на междуведомствените съвещания в Армения в края на 2021 година беше решено да не се удължава ембаргото върху турските артикули, въведено след 44-дневната война в Карабах през есента на 2020 година

С решение от 20 октомври 2020 година държавното управление на Армения наложи краткотрайна възбрана за импорт на крайни артикули от турски генезис за шест месеца, считано от 1 януари предходната година. След това възбраната беше удължена с още шест месеца, до 31 декември 2021 година

В близко бъдеще се чака идната среща на специфичните представители на Армения и Турция в границите на почналия тази година развой на нормализиране на връзките сред двете страни, която още веднъж ще се организира във Виена.

Специалните представители на Армения и Турция организираха втора среща във Виена на 24 февруари като част от двустранния развой на нормализиране. Първият контакт сред Сердар Кълъч и Рубен Рубинян се състоя на 14 януари в Москва.

Арменската парламентарна съпротива е изострен критик на началото на процеса на нормализиране, като твърди, че това в последна сметка ще докара до „ потурчване “ на Армения.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР