Армения съобщи днес, че идната седмица ще бъде домакин на

...
Армения съобщи днес, че идната седмица ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Армения обяви, че идната седмица ще проведе съвместни военни учения със САЩ

Армения заяви през днешния ден, че идната седмица ще бъде хазаин на взаимни военни учения със Съединени американски щати, което евентуално ще раздразни Русия, съобщи Ройтерс.

Арменското министерство на защитата сподели, че задачата на ученията „ Игъл партнър 2023 “, които ще се проведат от 11 до 20 септември, са да приготвят арменските сили за присъединяване в интернационалните миротворчески задачи.

Не беше обявено какъв брой американски и арменски бойци ще се включат в „ Игъл партнър 2023 “.

Русия има военна база в Армения и счита себе си за водеща мощ в района на Южен Кавказ, който до 1991 година беше част от Съветския съюз, написа Българска телеграфна агенция.

Москва поддържа миротворчески сили в района, които наблюдават за съблюдаване на съглашението, поставило завършек на войната сред Армения и Азербайджан през 2020 година, втората сред двете прилежащи страни след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Арменският министър-председател Никол Пашинян сподели в изявление за италиански вестник през отминалия уикенд, че Русия не е съумяла да отбрани Армения против по думите му продължаващата експанзия на Азербайджан. Той означи, че войната на Русия в Украйна не й разрешава да посрещне всички потребности на Армения в областта на сигурността.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през вчерашния ден пред публицисти, че не е склонен с думите на Пашинян.

„ Русия е изцяло неразделна част от този район “, уточни Песков. „ Русия играе поредна, доста значима роля в стабилизирането на обстановката в този регион…и ние ще продължим да играем тази роля “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР