Арктически студ ще скове България в първите дни на януари.

...
Арктически студ ще скове България в първите дни на януари.
Коментари Харесай

Последен топъл ден, от утре ни сковава арктически студ

Арктически мраз ще скове България в първите дни на януари. Това съобщи в предаването „ Тази заран ” синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. Тя добави, че през днешния ден е последният по-топъл ден с температури сред 4 и 9 градуса.

„ Още на следващия ден от северозапад ще нахлуе леден въздух. Това навлизане е непосредствено от Северния полюс, с много мощен вятър. При нас в Северозападна България ще има по-силен вятър. В четвъртък стартира намаление на температурите, утринните температури ще са негативни. Този циклон с изключение на мраз, ще донесе и доста превалявания ”, уточни Стойчева.

Синоптикът съобщи, че през студения интервал оптималните температури в страната ще се намалят до -5 – 0 градуса. Сутрешните температури ще доближат от -12 до -7 градуса, а в обособени региони е допустимо да бъдат и по-ниски.

„ Очакваме през януари да има стойности по -20 градуса, те са присъщи за този интервал на годината. Ще има рисков вятър в Дунавската низина, в планините също ще има мощен вятър. Преди да се настани студеният въздух в страната ни, ще има и превалявания от сняг – през днешния ден е последният ден с позитивни температури ”, съобщи синоптикът.

Обилен снеговалеж в околните дни няма да има, съобщи Анастасия Стойчева. Тя добави, че предстоящите негативни температури не са рекордни. През януари в страната ни са регистрирани стойности от -30 градуса.

От Началото на годината Националният институт по метеорология и хидрология е независимо звено към Министерство на образованието и публично излезе от структурите на Българската академия на науките. Синоптикът уточни, че се надява това да им даде по-спокойни условия за труд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР