Аржентинският публицист Сантяго Барос е разработил изкуствен интелект, който да

...
Аржентинският публицист Сантяго Барос е разработил изкуствен интелект, който да
Коментари Харесай

Изкуствен интелект показва как изглеждат деца, изчезнали по време на диктатурата в Аржентина

Аржентинският журналист Сантяго Барос е създал изкуствен интелект, който да пресъздава по какъв начин са щели да наподобяват децата, които са били взети по време на диктатурата в страната. Всеки ден той качва тези фотоси в профилите в обществените си мрежи. Барос комбинира фотосите на изчезналите майки и татковци от обществените архиви. С помощта на логаритъма той пресъздава евентуалните лица на техните деца и по какъв начин биха изглеждали в този момент. За всяка композиция той генерира мъжка и женска версия. Инициативата на Барос стартира през юли и до момента е качил повече от 80 такива фотоси.

" Имаме фотоси на изчезналите родители от този интервал. За жал нямаме фотоси на техните деца. Надявам се моите фотоси да оказват помощ на някого, който се съмнява кои са неговите същински родственици ", счита Сантиаго Барос, журналист.

Местната организация на дами, които не престават да търсят своите изчезнали внуци похвали активността на Барос. Най-надежден обаче остава методът за ДНК разбор. По този метод организацията съумява да открие повече от 130 души.

" Нужно е да се каже, че точността на изкуствения разсъдък не е 100 процентова. Но и дребната помощ към този момент е изцяло задоволителна. Ако някой има подозрения, дано се обърне към организацията на дамите, изгубили внуците си ", сподели Педро Сандовал, намерил своите родственици посредством ДНК тест.

По време на военната тирания в Аржентина над 500 бебета са били взети от фамилиите им. Родителите в множеството случаи са били арестувани, а по-късно убивани. Децата са били давани в фамилии на военни или в фамилии, които мощно подкрепяли режима.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР