Аржентинският нападател Хоакин Кореа бе представен като последното ново попълнение

...
Аржентинският нападател Хоакин Кореа бе представен като последното ново попълнение
Коментари Харесай

Олимпик Марсилия представи Кореа

Аржентинският нападател Хоакин Кореа бе показан като последното ново попълнение на Олимпик Марсилия през днешния ден от президента на клуба Пабло Лонгория. Футболистът съобщи, че идва с " голямо предпочитание и огромен възторг за плана ".

" Това е ново предизвикателство и е значимо за мен. Имам голямо предпочитание след сезон, който не се разви по този начин, както се надявах ", сподели Кореа на конференцията.

29-годишният Кореа дойде в Европа в Сампдория, а по-късно игра и в Севиля, преди да прекара три сполучливи сезона в Лацио. Последните му две години в Интер Милано бяха по-дискретни.

" Готов съм, направих дълга и добра подготовка с Интер. Нетърпелив съм да играя и да се боря за титли ", сподели аржентинецът, който има 19 мача за националния тим на страната си.

" Имах огромно предпочитание да дойда, приказвах с Лукас (б. а. - Окампос) и Лео (б. а. - Балерди). Ентусиазиран съм от плана, от треньора, от пристрастеността на почитателите. Всички футболисти желаят да играят в сходна атмосфера ", добави той.

Пабло Лонгория удостовери, че той ще играе или отляво на офанзивата или като втори нападател в системата 4-4-2 на треньора Марселино.

" Важно е да си еластичен. Жоакин има техниката, скоростта, ускорението, завършека. Това е футболист за офанзива и за контраофанзива. Много приключен състезател ", съобщи испанският началник. Лонгория удостовери, че Кореа е подписал контракт за един сезон чартърен с клуба, като ще има и наложителна уговорка за пазаруването му, в случай че Олимпик Марсилия се класира за Шампионската лига. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР