Аржентинските власти изразяват загриженост поради големия брой бременни руски жени,

...
Аржентинските власти изразяват загриженост поради големия брой бременни руски жени,
Коментари Харесай

Наплив на бременни рускини към Аржентина, искат да раждат там - Свят

Аржентинските управляващи показват угриженост заради огромния брой бременни съветски дами, които влизат в страната, с цел да родят там, което е метод да получат аржентински паспорт, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Тази седмица имиграционните управляващи не разрешиха на шест бременни рускини да влязат в Аржентина с аргумента, че те са употребявали за идването си подправения предлог, че са туристки, съобщи пред локален новинарски канал Флоренсия Кариняно, народен шеф по въпросите на миграцията. След стартирани правосъдни процедури през вчерашния ден арбитър даде зелена светлина на петиция habeas corpus, с цел да разреши на шестте дами да влязат краткотрайно в Аржентина.

Наистина са доста и идват всеки ден, безпокои се Карияно. " Само нощес в последния полет на Етиопските (авиолинии) влязоха 33 съветски гражданки с бременност от към 32, 33, 34 седмици ", добавя тя.

През последната година в Аржентина са влезнали 21 757 съветски жители. 10 500 от тях са бременни дами. През последните месеци броят им се усилва. През последните три месеца в Аржентина са влезнали 5819 дами, на които следва да родят.

Всеки роден на аржентинска земя получава неотложно поданство, а раждането на дете в страната форсира процеса на приемане на поданство от родителите. Страната разполага с подобаваща композиция от облекчени имиграционни закони, при които руснаците не се нуждаят от визи, обезпечава гратис универсално опазване на здравето и паспорт, който разрешава достъп до доста страни без виза.

Съдебната система проверява дали съществува незаконна организация, която вкарва рускини в Аржентина.

Властите акцентират, че чиновниците нямат проблеми с съветските жители, които идват в Аржентина, само че желаят да се уверят, че те в действителност имат проекти да живеят в страната.

Аржентина е обичайно отворена към имигрантите, само че имиграционните служби получиха сигнал, че в Словения са арестувани съветски шпиони с аржентински паспорти, сподели Кариняно. В края на януари словенските медии оповестиха, че управляващите са задържали хипотетични съветски шпиони. Единият от двамата има аржентинско поданство.

„ Ако не стартираме да направляваме на кого даваме паспорти, ще стартират да ни желаят визи на всички места и паспортът към този момент няма да се употребява с доверието, което има в другите държави``, сподели Кариняно. Сега аржентинците могат да влизат в 171 страни без виза.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР