Аржентина въведе данъчна реформа, с която еднократно облага собствеността на

...
Аржентина въведе данъчна реформа, с която еднократно облага собствеността на
Коментари Харесай

Аржентина въведе данък „милионер“, за да финансира възстановяването от COVID

Аржентина вкара данъчна промяна, с която еднократно полза собствеността на милионерите, с цел да финансира възобновяване от COVID-19 рецесията, съобщи Би Би Си.

Депутатите в страната утвърдиха смяната с 42 на 26 гласа. Така хората, които имат повече от 2,5 млн. $ ще би трябвало да платят повече налози тази година. Това са към 12 000 души в страната. Новият налог е напредничав и възлиза на до 3,5% от собствеността на богатите вътре в страната и до 5,25% на собствеността в чужбина.

По проект 20% от събраните спомагателни данъчни доходи ще идат за медицински разноски, 20% - за поддръжка на дребните и междинни предприятия, 20% за учебните заведения и за стипендии, 15% за обществено развиване и оставащите 25% за развиване на компании за природен газ. Правителството разчита, че с новия налог ще събере 3,67 милиарда $. Опозицията разяснява, че новият налог ще отдръпне задграничните вложители и че е евентуално данъкът да не бъде еднократен.

Към момента в страната са регистрирани 1,5 млн. случая на инфекцията, а 40 000 от разболелите се починаха. През октомври тя стана една от петте страни с над 1 млн. регистрирани случая на вируса и най-малката по население страна, която  минава тази граница. Освен това страната се намира в криза от 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР