Аржентина ще сложи край на сложната система за провеждане на

...
Аржентина ще сложи край на сложната система за провеждане на
Коментари Харесай

Аржентина променя формата на първенството

Аржентина ще постави завършек на комплицираната система за осъществяване на шампионата и за установяване на изпадащите тимове, която се дефинира въз основата на калкулиране на точките от последните три сезона. Това разгласи през днешния ден Клаудио Тапия, президент на Футболната асоциация на страната. Системата, която е изключително известна в Южна Америка и известна като " промедиос ", ще бъде извадена от приложимост в Аржентина през 2021-а година.

Но в това време Тапия не разгласи с какво тъкмо ще бъде сменена до момента употребяваната формула. Пълният лист от промени и ограничения, включващи промени на втората и третата дивизия, районните лиги и премахването на възбраната за посещаване на поддръжници в някои мачове, би трябвало да се разгласят през март, сподели още Тапия.

" Струва ми се, че това са измененията, които са нужни във футбола. Също по този начин би трябвало да създадем шампионатите ни да наподобяват по-професионално и там създадем по-голяма стойност на продукта, който имаме ", сподели той в изказване, оповестено на уеб страницата на Аржентинската футболна асоциация. Първата лига на страната е от 28 тима, като през предходната беше от 30 и разграничена на две подгрупи по 15.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР