Арженският маратонец Йоакин Арбе постигна 2:11:02 на маратона в столицата

...
Арженският маратонец Йоакин Арбе постигна 2:11:02 на маратона в столицата
Коментари Харесай

Маратонец стана майстор поради карантината

Арженският маратонец Йоакин Арбе реализира 2:11:02 на маратона в столицата на родината му Буенос Айрес през август 2019-а и към този момент се готви за Олимпийските игри в Токио. Пандемията от ковид сварва Арбе на подготвителен лагер в Чачи – град в северната част на Аржентина.

Арбе се завръща в родния си град Ескуал (средната част на Аржентина) и към този момент знае, че ще би трябвало да прекара доста време у дома.



Йоакин се заредил със строителни материали закупени с пари от наградни фондове и стартира да ремонтира самичък къщата си, която е подарена от баба му.

Бегачът се забавлява по време на карантината дружно със брачната половинка си Алехандра, синът му Емануел (12 години), щерка му Мая (10) и най-малкия член на фамилията Ерик, който е единствено на шест месеца.



Арбе демонстрира работата си със фотоси и видео в обществените мрежи, само че не не помни и да поддържа форма с извършения в домашни условия.

Квотата му за Токио е сигурна, а за него остава да довърши ремонта и да бяга бързо в Сапоро, където ще се организира олимпийския маратон през 2021-а година.

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР