Арина Сабаленка заяви, че да стане номер 1 в света

...
Арина Сабаленка заяви, че да стане номер 1 в света
Коментари Харесай

Сабаленка посочи следващата си голяма цел

Арина Сабаленка съобщи, че да стане номер 1 в света е идната й цел, откакто победи Елена Рибакина на финала на Откритото състезание на Австралия в събота и завоюва първия си шампионат от Големия шлем.

24-годишната беларускиня преодоля сет пасив на " Ред Лейвър Арина ", с цел да победи настоящата шампионка от " Уимбълдън " Рибакина с 4:6, 6:3, 6:4 и да стане 58-ата друга тенисистка при дамите, която печели печели шампионат от Шлема.

След като добави името си към листата с шампионки, Сабаленка в този момент за първи път се насочва към първо място в международната класация на УТА, на което е полякинята Ига Швьонтек.

" Всички имаме едни и същи цели. Спечелването на шампионат от Големия шлем не е на последно място в моя лист ", сподели Сабаленка, която ще се изкачи до второ място в света, на конференцията.

Сабаленка, която разказа представянето си като " най-хубавото в живота ми ", към този момент завоюва 23 следващи мача от началото на сезона. Беларусинката, която взе участие под безпристрастен байрак в Мелбърн, отдава своя пробив в Големия шлем на това, че е трансформирала метода си на мислене и към този момент е по-спокойна на корта.

" Винаги съм изпитвала това необичайно възприятие, когато хората идват при мен и желаят подпис, аз си споделям: " Защо желаят подпис? Аз съм никой. Аз съм просто тенисистка. Нямам Голям шлем и всички тези неща. Просто трансформирах мисленето си. Започнах да се почитам повече. Започнах да разбирам, че в действителност съм тук, тъй като работя интензивно и в действителност съм добра ", добави шампионката.

" Просто когато осъзнах, че съм добра тенисистка, към този момент разбирам, че мога да се оправя с доста страсти, с доста неща на корта. Всеки път, когато имам сложен миг на корта, просто си подсещам, че съм задоволително добра да се оправят с всичко това ", съобщи Сабаленка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР