Трети пореден обрат прати Сабаленка на 1/8-финалите в Мелбърн

...
Арина Сабаленка се класира за осминфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Арина Сабаленка се класира за осминфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като постигна обрат срещу Маркета Вондрушова за успех с 4-6, 6-3, 6-1 за около час и половина игра.
Арина Сабаленка.
Двубоят започна с пробив за чехкинята, финалистка на Ролан Гарос 2019, който тя успя да затвърди. Втората ракета в света Сабаленка обаче върна брейка в шестия гейм, но отново се пропука на собствен сервис и 31-та в схемата не допусна повече колебания, за да затвори успешно откриващия сет в своя полза. Във втората част Сабаленка стартира с ранен пробив и вкара мача в заключителен трети сет. Там тя бе повече от категорична, правейки три пробива за крайното 6-1.

Представителката на Беларус спечели 79% от точките на първи сервис, но подаването й за пореден път бе компрометирано от прекалено голям брой двойни грешки – тя приключи срещата с цели десет, срещу едва един ас. Сабаленка направи 36 уинъри и 36 непредизвикани грешки, докато Вондрушова бе с отрицателен баланс в статистиката – 24 срещу 29. Така, втората в света намери място в 1/8-финалите след третата си поредна победа след обрат, след като по-рано стори същото и срещу квалификантката от Австралия Сторм Сандърс и китайката Синю Уан. В спор за място на четвъртфиналите Сабаленка ще играе с естонката Кая Канепи, която елиминира представителката на домакините Мадисън Инглис в три сета.

Симона Халеп даде само три гейма на черногорката Данка Ковинич, която елиминира в предишната фаза шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану, и ще играе с френската ветеранка Ализе Корне, която се справи с Тамара Зиданшек от Словения в три сета. Американката Даниел Колинс пък ще бъде съперничка на Елизе Мертенс от Белгия, след като двете спечелиха срещите си съответно с Клара Таусон и Шуай Джан. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР