Архивнай-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама,

...
Архивнай-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама,
Коментари Харесай

Във Варна е лекувано и изписано живо и здраво бебе, родено 680 грама

 Архивнай-малкото бебе за 2019г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано сполучливо и изписано от болничното заведение, научи Varna24.bg .

" За нас всички лекари и медицински експерти, работещи в болничното заведение няма по-голямо благополучие и благодарност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски рев ", заяви проф. Емил Ковачев, Управител на АГ Болница, Варна при визитата на президента Румен Радев в края на предходната седмица.

Припомняме, че президентът гостува във Варна във връзка откриването на благотворителната самодейността " Българската Коледа “.

" Тази самодейност потвърждава, че хуманността и добротата са живи измежду нас “, показа проф. Ковачев при срещата си с президента. 

Той показа и друго неповторимо за региона поделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни дами с тежка патология на бременността.

" До през днешния ден в нашата болница са станали 1865 раждания. Има голям брой двуплодни бременности и две триплодни бременности ", добави Емил Ковачев.

Преди дни президентът се обърна към лекарите и медицинските експерти в АГ-болницата с признателност и съобщи, че лечебното заведение има голямо значение за България, тъй като от тук стартира бъдещето на страната.

" От Вас в голяма степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде крепко и пълноценно “.

" Българската Коледа “ дава вяра, че сме хуманно общество. Най-важното в този голям екип, отдаващ труд и гений сте Вие, самодейността се разраства поради Вас, тъй като Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-хубавия метод. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава надълбоко почитание “, съобщи в своето одобрение президентът. Той напомни, че при последното издание на акцията " Българската Коледа “ е доставена високотехнологична здравна инсталация в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е постоянен бенефициент на акцията.

СБАГАЛ " Проф. доктор Д. Стаматов “ ЕООД – Варна е втората по величина и единствената отвън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за  Североизточна България. Неонатологичното ни поделение  е неповторимо за  региона с ІІІ равнище на подготвеност за интензивно лекуване, специфични грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лекуване на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и рисково ниско тегло при раждането както от Варна, по този начин и от цяла Североизточна България. От актуалната акция болничното заведение ще получи съвременен перкутанен газов анализатор за задачите на Неонатологията, който е извънредно значим за дребните пациенти. С него по неинвазивен метод могат да се вършат нужните проучвания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР