АрхивНа 14.08.2019г. (сряда) от 11:00ч., до подлеза на ул.“Дубровник“, ще

...
АрхивНа 14.08.2019г. (сряда) от 11:00ч., до подлеза на ул.“Дубровник“, ще
Коментари Харесай

Събщиха какво е направено при реконструкцията на бул. “Левски“ край РЗИ

 Архив
На 14.08.2019г. (сряда) от 11:00ч., до подлеза на ул. “Дубровник “, ще се организира публична гала " Откриване на обект “ за сполучливо привършване на строително-монтажните работи на обект на бул. " Васил Левски “ в сектора от " Подвис “ до бул. " Осми Приморски полк “.

Проект " Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрираността на градския превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия.

Строежът съставлява възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването и положително отводняване на бул. “Васил Левски “ в сектора от ул. " Подвис “ до кръстовището с бул. “8-ми Приморски полк “, в това число построена нова велоалея, като са изпълнени и мероприятия за възстановяване на наличната среда и ремонт на автомобилни и пешеходни подлези.

Изградена е нова улична настилка с носимоспособност, съответстваща на категория на придвижването " тежко ", в сходство с условията на Наредба № РД-02-20-2 от 20.12.2017г. за обмисляне и планиране на информационно – транспортните системи в урбанизираните територии. Подменени са съществуващите тротоари с нови и са завършени наклони за положителното отводняване на уличната настилка.

Дължина на трасето: път – 1481 м2; велоалея – 1370 м.; тротоар – 7290 м2.

Изпълнена е частична реорганизация, осъвременяване и ремонт на съществуващата В и К инфраструктура в сходство с планувания обсег на плана за благоустрояване.

Изпълнена е плануванаъа с плана замяна на всички съществуващи битови канализации в обсега на строителните работи, заради съществуващо недобро техническо положение.

Изпълнена е цялостна замяна на осветителната апаратура на авто и пешеходните подлези.

Монтирани са дванадесет платформи за хора в неравностойно състояние откъм двата достъпа на подлеза и линии от тактилни плочи.

Изпълнено е озеленяване, съобразено с настоящата регулация и избраните локации на изискуемите зелени площи съгласно градоустройственото обмисляне, като в по-голямата си част съществуващите дървета са непокътнати.

Началото на ремонтирания сектор е директно след кръстовището с ул. " Подвис ", а краят на обекта е при пресичането на бул. " Левски " в кръстовището с бул. " 8-ми Приморски полк ".

В обекта са вложени средства на стойност 8 122 128 лева, като безвъзмезното финансиране е на стойност 6 922 608 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР