Архитект Пламен Мирянов - син на собствениците на строителната компания

...
Архитект Пламен Мирянов - син на собствениците на строителната компания
Коментари Харесай

Мирянов - младши иска среща с Бойко Борисов, за да отсъди кой е прав

Архитект Пламен Мирянов - наследник на притежателите на строителната компания " Артекс " Пламен и Весела Мирянови, в писмо изиска министър председателят Бойко Борисов да го одобри, откакто към този момент се е срещнал с инициативния комитет " Лозенец ".

Инициативният комитет е уредник на акция против строителството на постройката " Златен век ", чийто притежател и реализатор е " Артекс ". Според членовете му строителното позволение за обекта е изтекло, а подновяването му е нелегално. Миналата седмица министър председателят Борисов разпореди строителството да бъде спряно, а през днешния ден беседва с хора от инициативния комитет на квартала.

" Г-н Премиер, един спор има две страни, само че постоянно една истина. Как без нашето присъединяване ще отсъдите кой е прав? Така както каните господин Мариан Башур (бел. ред. - един от активистите), апелирам Ви поканете и мен ", написа в писмото.

Според Мирянов основателите на митингите " повтарят в купом погрешни изказвания, които уронват престижа и престижа на една одобрена българска строителна компания ", а с акциите си против строителството похабяват време и запаси на администрациите и медиите. В писмото до Борисов той показва мнение, че протестиращите внушават изказвания, неотговарящи на истината, заблуждават жителите на София и опорочават престижа освен на строителната компания, само че и на институциите.

В писмото Мирянов изброява с какви разрешителни и други строителни бумаги разполага компанията, с цел да работи на обекта и изрича юридически причини в поддръжка на изказванието, че издаденото строително позволение е годно.

Според инициативния комитет то не е, тъй като промени в Закона за устройството на територията, признати през 2017 година, не важат за заварените случаи. Такова е мнението и на вносителя - депутати от ГЕРБ. Според друго пояснение обаче (съдържащо се в писмо на зам.-министър до " Артекс " ), е противоположното и разрешителното изтича през 2020 година Мирянов прибавя, че в случай че в писмото си зам.-министърът е заблудил компанията, то " възложителят е измамен от административния орган " и са нарушени " съществени правила в административното произвеждане - неприкритост, меродавност, бистрота и цялост на информацията ".

Срещу строителството на 34-етажната по план постройка се провеждат митинги от предходната година, само че въпросът притегли вниманието на институциите една неотдавна. Това стана откакто около покупко-продажбите на високопоставени политици от ГЕРБ с " Артекс " се появиха подозрения, че въпросната двояко тълкувана корекция е прокарана в интерес на компанията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (127)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР