Архиерейско опело започна точно в 12:00 часа Миряните и клирът

...
Архиерейско опело започна точно в 12:00 часа Миряните и клирът
Коментари Харесай

Прощаваме се със сливенския митрополит Иоанкий

Архиерейско опело стартира тъкмо в 12:00 часа

Миряните и клирът се простят през днешния ден със Сливенския митрополит Иоаникий, който умря на 9 януари. Тленните остатъци на владиката бяха изложени нощес (10 януари) в катедралния храм " Св. Димитър " в Сливен.

В 10 часа през днешния ден стартира света архиерейска литургия, отслужена от наместника на митрополит Иоаникий - Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В нея вземат участие владици и свещеници от епархиите в страната. Архиерейско опело стартира тъкмо в 12:00 часа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Стотици се простят с Негово Високопреосвещенство, който ще бъде заровен след поклонението в гроб, ситуиран източно от катедралния храм.

Припомняме, че през вчерашния ден за краткотраен заместител на митрополита бе определен варненският митрополит Йоан.

Владиката умря на 9 януари след дълготрайно боледуване. До 12 януари знамената на постройката на Общината и всички общински здания ще бъдат свалени на половина. Отменени са концерти и други всеобщи мероприятия.

Митрополит Иоаникий бе обичан в Сливен и епархията. Той бе прочут със своята мъдрост, благочестие и благост. Днес паметта му бе почетена и в Народното събрание преди началото на съвещанието. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР