Археологически музейбул. Мария Луиза N410 коментара за Археологически музей"Изминалият сезон

...
Археологически музейбул. Мария Луиза N410 коментара за Археологически музей"Изминалият сезон
Коментари Харесай

Варненските археолози с нови ценни находки

Археологически музейбул. " Мария Луиза " N41

0 коментара за Археологически музей "Изминалият сезон бе извънредно сполучлив за експертите от Археологически музей - Варна. В рамките на модерна Варна организирахме избавителни разкопки на 6 обекта, които допълниха с нова информация визиите ни за развиването на града от праисторическата ера до Късното средновековие. "
Това споделиха точно на професионалния си празник, 14 февруари, варненските археолози, съобщи кореспондент на Varna24.bg
"Продължихме разкопките на пещерата Темната дупка до кв. Акациите на гр. Белослав и халколитното населено място в м. Корията до гр. Суворово. Нашите екипи от археолози организираха постоянните изследвания на късноантичната цитадела на нос Св. Атанас в гр. Бяла, ранновизантийските манастири в м. Джанавара и м. Боровец, средновековния манастир в м. Караач теке, античните и средновековни замъци Кастрици в резиденция Евксиновград и Петрич кале в община Аврен.
В резултат на напъните на археолозите постъпиха над 1100 нови находки във фондовете на Варненския археологическия музей. "

През предходната година археолозите от музея за работили на 15 обекта, а други 8 са били обект на археологически наблюдения.

Стана ясно още, че при започване на тази пролет находките, открити от варненските археолози през предходната година, ще бъдат подредени в галерия. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР