Арх. Румен Русев пое поста след като Росина Станиславова от

...
Арх. Румен Русев пое поста след като Росина Станиславова от
Коментари Харесай

Кметът на район „Красно село“ в София: Заварих неработеща администрация и бавени с години преписки


Арх. Румен Русев пое поста откакто Росина Станиславова от Демократична България беше отстранена и упрекната в корупция

Пълно безучастие на администрацията и бавени с години преписки – в такова състояние е заварил столичния региона „ Красно село “ сегашният му кмет арх. Румен Русев.

Той пое поста откакто Росина Станиславова от Демократична България беше отстранена и упрекната в корупция.

„ Това, което заварих беше една неработеща администрация, и то от много дълъг интервал. С решението на Столичен общински съвет беше поискано от господин Георгиев да направя информация за забавени преписки и последните години от ръководството на госпожа Станиславова в регион „ Красно село “. Това, което ми показаха чиновниците и началниците на отдели беше за мен потресаващо – повече от две години не са се движили никакви преписки на жители и е имало цялостно безучастие от страна на администрацията за решаването на каквито и да било проблеми “, съобщи кметът пред „ Фокус “.

По думите му в региона е имало постройка, планувана за детска градина, само че забавена като стротелство поради абдикиралото управление на общината. 

„ За страдание, има доста сходни обекти в региона, които са детска градина, която е забавена повече от две години – за два-три месеца да успяхме да приключим проектирането, да съгласуваме всички визи в експлоатационните сдружения, да намеря и назнача контрол, с цел да напиша оценка за сходство. Нещата, свързани с детските градини и с учебните заведения - управление е абдикирало тотално, нищо не е предписание за жалост. Както знаете, Столична община отпускаше на всички региони доста пари за правенето на тротоари, тук не е било правено безусловно нищо “, съобщи Русев.  Той съобщи, че ще се постаре да направи едното от игрищата в „ Хиподрума “

„ Поддържането на зелените площи в парка се прави всекидневно. Аз загатнах към този момент: поставихме тенис маси, нови пейки, почистваме игрище, което не беше пипано повече от 4-5 години “, регистрира се той.

„ Предстои планиране на още една детска градина в ж.к. „ Славия “. Тя ще бъде за пет групи, само че нямам доверие в околните два месеца да съумея да провеждам поръчка, тъй като е обвързвано с много предварителна подготовка и доста неща, които би трябвало да се създадат преди да стартира самото планиране. За всяко едно нещо се изисква време, което си е по закони и по наредби “.

Арх. Румен Русев направи поръчка за присъединяване в идният локален избор през октомври като добави, че още води диалози. „ Надявам се до 2-3 седмици да стане ясно по какъв начин ще се явя на изборите “, заключи той.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР