Арестуваният днес Николай Банев влиза в бизнеса в средата на

...
Арестуваният днес Николай Банев влиза в бизнеса в средата на
Коментари Харесай

Приватизация, политика, палежи: Фамилия Баневи под прожекторите

Арестуваният през днешния ден Николай Банев влиза в бизнеса в средата на 90-те години, създавайки приватизационния фонд „ АКБ Форес – социален”.

Чрез фонда придобива дялове в доста сдружения, измежду които „ Полимери”-Девня и курорта „ Русалка”. За няколко години е притежател на футболния „ Берое”, като сред него и почитателите има съществени търкания.
Снимка: bTV
Става и бизнес сътрудник с търсения в този момент хотелиер Ветко Арабаджиев, с който получават частен аероплан.
Снимка: bTV
През 2015 година гърмеж избухва в един от офисите на бизнес семейството в столицата. Оказва се пиратка. От чужбина обаче Евгения Банева дефинира похищението като принуда. Отново през 2015 година лимузината на Банева е потрошена с бухалки в столицата.
Снимка: bTV
През пролетта на 2016 година булдозери влизат в имението на Банев за унищожаване на противозаконни постройки в софтуерната територия на " Ню Бояна филм ". Жена му назовава случилото се „ самоуправство”.

Месеци по-късно имената на Баневи изплуваха от „ Досиетата от Панама” като акционери и пълномощници на компании в няколко офшорни зони. Същата година палят вилата им в столичния квартал „ Бояна”.
Снимка: bTV
При различен палеж изгарят седем лимузини в техен гараж в София. Банев го свързва с присъединяване си в изборите за президент, на които получава 4 хиляди гласа.
Снимка: bTV
Две години по-рано брачната половинка му също опитва да пробие в политиката - като самостоятелен претендент за евродепутат събира над 6000 гласа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР