Арестуваха съпругата на Навални на протест в Москва. Юлия Навални

...
Арестуваха съпругата на Навални на протест в Москва. Юлия Навални
Коментари Харесай

Арестуваха съпругата на Навални на протест в Москва

Арестуваха брачната половинка на Навални на митинг в Москва. Юлия Навални е била арестувана на антиправителствената проява, свикана от брачна половинка ѝ, оповестява Българска национална телевизия.
" Извинения за неприятното качество. Много неприятна светлина в полицейския микробус ", написа тя в Инстаграм с съпътстваща фотография, откакто хиляди последователи на Навални се причислиха към националните демонстрации против Кремъл.

Започна основната част от днешните демонстрации в Русия в поддръжка на арестувания опозиционер Алексей Навални. Най-масови са в Москва и Санкт Петербург. Властта ограничи достъпа до двата площада, на които се събират недоволните - Пушкинския и Сенатския. Метрото не стопира на съответните станции. От мощни високоговорители се чува " Уважаеми жители, митингът не е позволен ".

Протестиращите скандират " Путин е апаш! ", " Свобода ", " Мафия ", " Няма да забравим, няма да извиним! " Според Ройтерс в акцията в Москва са се присъединили над 40 000 души.

Още преди началото в двата най-големи съветски града имаше десетки задържани, а общо в цяла Русия, където първите демонстрации започнаха в Далечния Изток, към 15 часа българско време са задържани над 1000 души за присъединяване в забранен митинг.

Около 3 хиляди души се събраха във Владивосток, заяви “МБХ медиа” по данни на локалния юрист Полина Сиделникова.

В Хабаровск стачкуваха към 1000 индивида. Първите задържани стачкуващи са точно от този град, оповестява DVhab.ru. Задържан е локалният деятел Владимир Гретченко, който е закаран в полицията. Арестуван е и координаторът на щаба на Навални Алексей Воронин. Задържани са и публицистите от RusNews Сергей Плотников и Данил Куликов, а също по този начин ръководителят на локалния клон на Либертарианската партия в Хабаровск Артьом Мозгов.

Двама сътрудници на щаба на Навални са арестувани и в Иркустк. Няколко хиляди души се събраха на централния площад в града.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР