Арестите в Италия са в рамките на мащабна операция с

...
Арестите в Италия са в рамките на мащабна операция с
Коментари Харесай

Мащабен удар срещу Ндрангета: Над 100 арестувани в Италия и други страни в Европа

Арестите в Италия са в границите на огромна интервенция с кодово име " Еврика ", ориентирана против кланове, принадлежащи към мафията, основана в Калабрия, предимно против така наречен Нирта-Странджо и Морабито.  цел бъде разрушена интернационална мрежа за разпространяване на опиати.

Заподозрените са упрекнати в закононарушения, включващи връзки с мафията, интернационален трафик на опиати, трафик на оръжие и пране на пари. В рамките на интервенцията са осъществени обиски в италианските градове Катандзаро, Вибо Валентия, Пескара, Милано, Салерно, Катания, Савона, Болоня, Виченца, Акуила, Анкона, Рим и Каляри.  

Смята се, че Ндрангета се е трансформирала в най-могъщия профсъюз на проведената престъпност в Италия с помощта на контрола си над огромна част от кокаина, който идва в Европа, а обсегът ѝ се е разпрострял отвън Южна Италия и е надхвърлил границите на страната. Ндрангета се счита и за една от най-големите и най-мощни незаконни организации на континента.

Снимка: БТА/AП

Отделно от това, полицията в Германия арестува десетки хора в цялата страна, също в границите на следствието против Ндрангета, оповестиха немските прокуратура и полиция, представени от Ройтерс.

Прокуратурите в Дюселдорф, Кобленц, Саарбрюкен и Мюнхен, както и проверяващите служби в немските провинции Бавария, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц, Тюрингия и Саар, оповестиха за огромната интервенция в цяла Европа в взаимно известие за пресата, представено от ДПА.

Има и шестима задържани в Белгия, трима - във Франция и още трима - в Португалия, Румъния и Испания. 

Лицата, против които е ориентирана акцията, са упрекнати в пране на пари, укриване на налози, измами, контрабанда на опиати и други закононарушения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР