Арестът на журналиста Димитър Кенаров, който беше задържан и бит

...
Арестът на журналиста Димитър Кенаров, който беше задържан и бит
Коментари Харесай

Арестът на журналиста Кенаров е незаконен, полицаи са извършили престъпление: Съдът

Арестът на журналиста Димитър Кенаров, който беше арестуван и обичай на антиправителствения митинг от 2 септември 2021 година, е противозаконен, а в дейностите на служителите на реда има данни за закононарушение.

Това приема Софийският областен съд (СРС), който при започване на февруари 2022 година постановява решение по проблема, за което оповестяват от "Репортери без граници ".

Международната организация, която следи случая с ареста и побоя над журналиста на свободна процедура Кенаров, приветства решението и приканва вътрешното министерство да не го апелира, се схваща от техен пост в "Туитър ", написа Дневник.

Няколко седмици преди съдът да анулира ареста на Кенаров през февруари обаче, Софийската градска прокуратура за следващ път е отказала да образува следствие по случая (повече за това по-надолу в текста).

Кенаров беше арестуван от маскирани служители на реда макар отличителни знаци, че е публицист, и обичай, до момента в който отразяваше митинга против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев на 2 против 3 септември 2020 година

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР