Арда спечели с 3:1 гостуването си на Локомотив София и

...
Арда спечели с 3:1 гостуването си на Локомотив София и
Коментари Харесай

Арда се разправи с Локо Сф и притисна Славия за седмото място

Арда завоюва с 3:1 гостуването си на Локомотив София и продължава борбата за седмото място, което дава право на присъединяване в бараж за Европа.


Гостите поведоха в шестата минута, когато Иван Тилев центрира от директен свободен удар и Алекс Петков надскочи отбраната на Локо София, с цел да прати с глава топката в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Бабукар Гайе - 0:1.

Арда удвои преднината си в 37-ата минута след скоростна контраофанзива. Преслав Боруков бе изведен отдясно в половината на домакините, нападателят на кърджалийци нахлу в пеналтерията на Локомотив София, финтира неприятелски защитник и пусна паралелен пас по земя към връхлитащият Светослав Ковачев, който с техничен изстрел по земя прати топката в долния десен ъгъл на стража Гайе.

„ Червено-черните “ понижиха изоставането си десетина минути след началото на втората част, когато Антонио Вутов центрира от ъглов удар в наказателното поле на гостите, където Алан Диас засече с глава, разписвайки се в близкия десен ъгъл на вратаря Анатолий Господинов.

Точка на разногласието постави Ласана Н‘Диайе с попадение в добавеното време на срещата.

По този метод съставът на Александър Тунчев остава без загуба от началото на плейофната фаза в шампионата и се приближи единствено на две точки от седмия в класирането Славия, който по-късно през днешния ден има опция още веднъж да усили преднината си, защото има мач с Ботев Пловдив на " Колежа ". Локомотив София пък заема деветата позиция в класирането с 42 точки от 33 изиграни срещи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР