Арда надделя над Локомотив (София) като гост с 3:1 в

...
Арда надделя над Локомотив (София) като гост с 3:1 в
Коментари Харесай

Локомотив - Арда 1:3: Тимът от Кърджали не срещна затруднения на стадион Надежда и гледа смело към 7-ото място

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Арда надви над Локомотив (София) като посетител с 3:1 в среща от 34-ия кръг на efbet Лига и завоюва скъпи три точки в битката за седмото място, даващо право на присъединяване в бараж за Европа.

Капитанът на гостите Алекс Петков даде задатък на гостите  още в 6-ата минута, когато означи с глава, засичайки центриране от директен свободен удар на Иван Тилев. В 37-ата Арда удвои, като след контраофанзива топката стигна до Преслав Боруков, който откри Светослав Ковачев, а той с удар от 15 метра бе прецизен. Локомотив (София) върна гол в 56-ата минута, когато Антонио Вутов центрира от корнер и Алан Диас с глава вкара от границата на вратарското поле. В 90-ата Ласана Ндиайе бе изведен самичък против вратаря и безпроблемно го преодоля, правейки резултата 3:1. По този метод отборът от Кърджали събра 52 точки и се приближи единствено на 2 от седмия Славия, до момента в който столичните „ железничари “ остават на 9-о място с 42 точки на сметката си.

В по-късния дуел Ботев (Пловдив) остава без победа на новия си стадион " Христо Ботев ", след тъждество  0:0 с тима на Славия от същия кръг на шампионата. Двата отбора направиха забавен дуел с положения и пред двете порти, като по един път гредите избавиха двата състава. Срещата бе по-важна за гостите, които са в борба за седмата позиция, даваща право на присъединяване в баража за Европа против четвъртия в класирането. След поделените точки и по-ранната победа на, задатъкът  на " белите " е единствено три точки, като единствено след няколко дни ще би трябвало да гостуват в Кърджали. Ботев остава десети с 33 пункта, а в идващия кръг пловдивчани са посетители на Локомотив (София).  

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР