Арда и Черно море сътвориха истинско зрелище за 3:3 в

...
Арда и Черно море сътвориха истинско зрелище за 3:3 в
Коментари Харесай

Черно море и Арда поделиха точките след 3:3

Арда и Черно море сътвориха същинско представление за 3:3 в Кърджали и започнаха новия сезон на efbet Лига с по точка в актива си. Матеус Машадо (44) изведе " моряците " напред в резултата, само че Радослав Цонев (53-дузпа) и Преслав Боруков (62) направиха цялостен поврат. Матеус Машадо (64) с втория си гол и Атанас Илиев (79-дузпа) пък обърнаха нещата в интерес на гостите, а Абубакар Тунгара (83-дузпа) оформи крайния резултат.

" Моряците " първи стигнаха до рисков изстрел, дело на Мазир Сула в 15-ата минута, само че след рикошет топката излезе в корнер, след който Матеус Машадо засече с глава, само че едва и над напречната греда в навън.

В 24-ата минута Дюлгеров бе на път да донесе на тима си огромни проблеми, откакто не бе до дъно съсредоточен при върната топка към него и разреши тя да мине под крайници му. Вратарят на Черно море обаче бързо съумя да я догони и да я почисти в тъч. Десет минути по-късно Александър Василев реши да стреля непосредствено от директен свободен удар тъкмо пред наказателното поле, като преодоля стената, само че топката мина и над вратата на Дичевски. Две минути по-късно Радослав Цонев центрира от свободен удар в наказателното поле, където Тунгара отклони с глава, а на втора греда Пламен Крачунов се опита да откри противоположния ъгъл на вратата, само че кълбото излезе в аут.

Четири минути преди края на постоянното време на първата част гостите имаха добър късмет да открият резултата. Машадо получи на десния фланг, влезе във вътрешността и шутира към вратата, получи се рикошет в Деян Лозев, само че Дичевски следеше играта и съумя да избие удара в корнер. В 44-ата минута капитанът Даниел Димов върна топката в наказателното поле, откакто тя бе изчистена, а там Атанас Илиев я пое с тяло и я даде на Машадо, който с прекрасен компактен удар по тревата вкара за 0:1. Домакините имаха искания, че Илиев е играл с ръка при преодоляването на топката, само че такава нямаше и голът беше зачетен.

След почивката в 52-ата минута Арда получи правото да извърши дузпа, откакто Пабло Гарсия извърши нарушаване против Абубакар Тунгара. С осъществяването на наказателния удар се нае Радослав Цонев, който прати Иван Дюлгеров в другия ъгъл и изравни за 1:1. 

В 62-ата минута домакините обърнаха резултата в своя изгода. Боруков получи от Лъчезар Котев в наказателното поле и преодоля Дюлгеров за 2:1. Две минути по-късно Мазир Сула центрира от свободен удар, а Матеус Машадо с глава матира Дичевски за 2:2. 

В 78-ата минута Георги Кабаков персонално преразгледа с ВАР обстановка в наказателното поле на Арда и отсъди дузпа за игра с ръка на Абубакар Тунгара. Зад топката застана Атанас Илиев, който не остави късмет на Иван Дичевски и вкара за 2:3. Три минути по-късно последва нова дузпа, само че за Арда, откакто Влатко Дробаров събори Преслав Боруков в наказателното поле. Абубакар Тунгара извърши тъкмо 11-метровия углавен удар за 3:3.

До края на мача и двата отбора не стопираха да нападат в търсене на успеха. В последна сметка обаче те трябваше да се задоволят единствено с по една точка на старта на новия сезон.

АРДА - ЧЕРНО МОРЕ 3:3
0:1 Матеус Машадо (44), 1:1 Радослав Цонев (53-дузпа), 2:1 Преслав Боруков (62), 2:2 Матеус Машадо (64), 2:3 Атанас Илиев (79-дузпа), 3:3 Абубакар Тунгара (83-дузпа)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР