Арабската кухня е една от най-древните в целия свят. Характерна

...
Арабската кухня е една от най-древните в целия свят. Характерна
Коментари Харесай

Вкусни арабски ястия с агнешко месо

Арабската кухня е една от най-древните в целия свят. Характерна линия на арабската кухня е потреблението на агнешко месо за приготвянето на съществени ястия.

За приготвянето на пържоли по арабски са нужни 500 грама агнешко месо, 3 супени лъжици брашно, 3 яйца, 1 глава лук, 1 чаена лъжичка лимонена киселина, 1 чаена лъжичка сушени зелени подправки на усет, черен пипер и сол.

Месото се нарязва на пет части, начукват се и се мариноват за два часа в примес от лимонена киселина, черен пипер, сол и зелени подправки.

В разрушените яйца се прибавя ситно нарязаният лук и маринатата от месото. Пържолите се топват в яйцето, панират се в брашното и се пържат в загрята лой.

След това пържолите се подреждат в тавичка, заливат се с останалите яйца и се пекат двадесет минути. Сервират се със сварен ориз.

Агнешко с грах по арабски се подготвя от 500 грама агнешко, 800 грама консервиран грах, 2 моркова, 3 супени лъжици доматено пюре, 2 супени лъжици брашно, сол на усет, 2 кубчета зеленчуков бульон.

 Пържоли

Грахът се запържва, прибавя се доматеното пюре, по-късно се прибавя агнешкото месо, нарязано на части и авансово запържено.

Добавя се разтвореният в малко вода бульон. Месото се задушава на муден огън. Преди да стане готово дефинитивно, се прибавят авансово нарязаните и запържени моркови и брашно.

Задушено агнешко по арабски се подготвя от 500 грама агнешко месо, 100 грама сушени кайсии, 1 глава лук, 5 скилидки чесън, 2 домата, 1 чушка, 1 люта чушка, 4 карамфилчета, черен пипер на зърна, сол на усет.

Запържете месото, без да го режете, в огромен тиган със сгорещена лой. Пържете до образуването на златиста коричка. Лукът, чесънът, доматите, чушката се нарязват на дребни късчета и се запържват.

Добавя се месото към зеленчуците. Всичко се посолява, прибавя се нарязаната на ситно люта чушка, прибавят се всички подправки, долива се студена вода по този начин, че да покрие до половината тази примес.

Добавят се сушените кайсии и всичко се задушава до подготвеност. Когато е готово, месото се изважда, нарязва се на дребни части, връща се в зеленчуковия сос и още веднъж се задушава.

Сервира се, като се сервира месото, полято със зеленчуков сос. За гарнитура са подобаващи кускус или зелени маслини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР