Арабистът проф. Владимир Чуков коментира в Нещо повече“ решителния завой

...
Арабистът проф. Владимир Чуков коментира в Нещо повече“ решителния завой
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Събитията в Саудитска Арабия са заявка за превръщането й в надрегионална сила



Арабистът проф. Владимир Чуков разяснява в „ Нещо повече “ решителния завой в Саудитска Арабия.
Това е поръчка страната да се трансформира в надрегионална мощ и да се сложи като мощен фактор. Младият 32-годишен принц съобщи, че страната към този момент ще изповядва сдържан и центристки ислям. Втората значима стъпка е битката с корупцията. Друг значим знак за измененията е това, че към този момент някогашният ливански министър председател си подаде оставката от Рияд, означи Чуков. 

Борсовите показатели на Саудитска Арабия бяха разтърсени. Един от най-богатите саудитци беше измежду задържаните 12. Кралското семейство ще се пробва да притиска всички тези, които се пробват да вършат политика, друга от формалната. Принц Бен Салман прави сериозна крачка към властта, премахвайки шефа на Националната армия. Много е значима и стъпката към медиите – множеството стават рупори на кралското семейство.

Цените на нефта потеглиха нагоре. Имаше и лек трус на всички стопански индикатори. Това е обикновено – става дума за сензитивен енергиен район. Цената на барел нефт е към този момент над 60 $, добави проф. Чуков.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР