Apple стартира най-очакваното си събитие за 2023 година. Представянето на

...
Apple стартира най-очакваното си събитие за 2023 година. Представянето на
Коментари Харесай

Представиха новия iPhone 15. Какви са новостите? ВИДЕО

Apple започва най-очакваното си събитие за 2023 година. Представянето на новите продуктите на компанията е под наслов Wonderlust 

Голямата оригиналност в дизайна на iPhone 15 и iPhone 15 Plus е премахването на нотч-а за селфи камерата му и подмяна му с плаващ дизайн Dynamic Island. Устройствата са с USB-C порт за зареждане, а Apple се сбогува с Lightning конектора.

Устройствата са с миналогодишния A16 чип, който дебютира при миналогодишния Apple iPhone 14 Pro и Pro Max.

Както предходната година, iPhone 15 и iPhone 15 Plus имат 6,1-инчови и 6,7-инчови екрани. Максималната бляскавост обаче към този момент е 2000 нита.

Цветните покрития на Apple към този момент са вградени в цялото стъкло, с цел да образуват впечатляващо ново цветно покритие. iPhone 15 се предлага в розово, жълто зелено, синьо и черно.

Задната камера на iPhone 15 към този момент включва 48-мегапикселов главен датчик, сходно на миналогодишната серия iPhone 14 Pro. Вторият датчик е с 12МР.

48-мегапикселовият датчик разрешава режими на 1x и 2x оптично нарастване, дружно с нормалния 0,5x ултраширок обектив.

Портретният режим също е надграден в iPhone 15. Apple споделя, че неговите портретни фотоси със синтетично боке оферират по-добро показване при слаба светлина от всеки път.

Освен това портретният режим ще се задейства автоматизирано, когато снимате обект в режим на съществена камера.

Устройството има SOS система, която може да изпраща сателитни сигнали, в случай че сте на място без обсег. Тази алтернатива обаче ще е налична в началото единствено в Съединени американски щати и е с абонамент, написа Дир.бг.

Продажбите на iPhone 15 и iPhone 15 Plus започват на 22 септември. Цената на iPhone 15 стартира от $799, а iPhone 15 Plus стартира - от $899.

По-нагоре в гамата стоят iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Устройствата са надлежно с 6,1-инчови и 6,7-инчови Super Retina XDR OLED екрани.

Те са с корпус от матиран исполин вместо корпус от неръждаема стомана. По думите на Apple това е най-лекият Pro-модел. Титаниевата сплав на корпуса е същата, употребена на марсоходите на НАСА.

Apple показа и умния часовник Watch Series 9. Той е с новия процесор S9, имащ 4 ядра за изкуствен интелект. Показването на по-живи анимации и интеграцията на Siri с часовника е една от най-важните новости в устройството.

Мощният процесор разрешава на Siri да следи по-добре вашето здраве, а часовникът да регистрира по-прецизно вашите персонални индикатори - здравни или при подготовка.

Дисплеят е рекордно ослепителен с 2000 нита.

Часовникът може да се ръководи без да докосвате екрана и единствено с една ръка. Това е допустимо с функционалността Double tap, която се задейства, когато докоснете палеца и показалеца си.

С този жест може да вдигате и затваряте на позвънявания, да отваряте приложения и да спирате алармата. Double tap е вероятен точно с помощта на интегрирания изкуствен интелект в процесора S9.

Apple споделя, че огромна част от частите на часовника, в това число батерията е направена от рециклирани материали. Производството също се реализира със " зелена сила " от възобновими и екологични източници. Резултатът е, че целият часовник е карбоново безпристрастен. Apple се отхвърля от използването на естествена кожа. Вместо това компанията е изобретила нов текстилен материал за каишките.

Новият Apple Watch Ultra 2 е устройството с най-ярък екран, създаван от компанията. Максималната бляскавост е 3000 нита. Това разрешава часовникът да се употребява под рисковото Слънце на пустинята.

Ultra 2 е с по-издръжлива батерия и е ориентиран към гмуркачи, катерачи, запалени спортисти и хора с авантюристичен дух.

Батерията обаче може да издържи едвам 72 часа без зареждане в пестящ силата режим и 36 часа в общоприет ден.

Моделите разполага и с нов Action бутон, който да усили функционалността им. С негова помощ може бързо да пускате камерата или да активирате гласови записи

iPhone 15 Pro и 15 Pro Max употребяват новия 6-ядрен 3-нанометров чип A17. Чипът има функционалност за Ray tracing в игрите. Досега тази технология бе налична единствено за гейминг компютрите. Мощният процесор разрешава за пръв път игри за компютри и конзоли, като новия Resident Evil 4, да се играят на телефон.



Основната камера е тройна, само че по думите на Apple те са равностойни на 7 разнообразни камери. Ново нано покритие на лещите понижава отблясъците на обектива. Сензорът от 48MP има усъвършенствана продуктивност при слаба светлина. Вече се поддържа 48MP HEIF (вече освен ProRAW).

Камерата на 15 Pro Max обаче е по-добра, тъй като разрешава 5х оптичен зуум. Това е допустимо с помощта на дълго чаканата перископична камера, която е част от устройствата на Huawei и Samsung от няколко години насам.

За Vision Pro, iPhone 15 Pro към този момент снима и " пространствено видео ". Той употребява ултрашироката и главната камера за основаване на 3D видеоклипове.

Цената на Phone 15 Pro стартира от $999, а на iPhone 15 Pro Max от $1199.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР