Apple разкри сериозни уязвимости в сигурността на iPhone, iPad и

...
Apple разкри сериозни уязвимости в сигурността на iPhone, iPad и
Коментари Харесай

Пропуск в сигурността на Apple може да позволи на хакери да контролират вашия iPhone, iPad или Mac

Apple разкри съществени уязвимости в сигурността на iPhone, iPad и компютри на марката, които могат да разрешат на хакери да поемат цялостен надзор над тези устройства. Експерти по сигурността приканват потребителите на Apple да актуализират своите устройства.

Компанията пусна изненадваща серия от актуализации в сряда и четвъртък, малко преди идващото огромно издание на софтуера - iOS 16, което се чака да се случи през идващия месец.

Технологичният публицист на Forbes Дейвид Фелън означи, че " изцяло непредвиденото " време на актуализацията допуска, че става дума само за адресиране на " незабавни " промени в сигурността.
 Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?
Apple реалокира производството на MacBook и Apple Watch във Виетнам?

Ако договарянията доведат до резултат смяната ще е историческа

Но лимитираните детайлности, които знаем за проблемите, идват от страницата с изложение на актуализацията на уеб страницата за поддръжка на Apple, а не от предизвестие от компанията.

Apple не сподели по какъв начин са открити уязвимостите или от кого - просто цитира " анонимни откриватели " в късите си отчети.

Уебсайтът означи проблеми с две елементи от софтуера на Apple - ядрото в сърцето на iOS и мотора на уеб браузъра, WebKit - които могат да доведат до " осъществяване на случаен код ".

Какво значи това?
 Meta, LinkedIn, Apple и доста други софтуерни компании започнаха да редуцират личен състав, защо се готви секторът
Технологични компании започнаха да редуцират личен състав, ето защо се готви секторът

Повече от 37 000 позиции са били отстранени в 467 компании в международен мащаб единствено през второто тримесечие на годината

Обяснението на Apple за уязвимостта значи, че хакер може да получи " цялостен администраторски достъп " до устройството, отбелязва ABC.

Това ще разреши на нарушителите да се показват за притежателя на устройството и след това да започват програмен продукт от тяхно име, сподели шефът на SocialProof Security Рейчъл Тобак.

Кои устройства би трябвало да се актуализират?
iPhone 6s и по-нови iPad Pro (всички модели) iPad Air 2 и по-нова версия, iPad 5-то потомство и по-нови iPad mini 4 и по-нова версия iPod touch (7-мо поколение) Mac компютри с MacOS Monterey
Има и актуализация за браузъра Safari на Apple на Mac, работещи с версиите Big Sur и Catalina на MacOS.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР