Apple постепенно премахва поддръжката на клиентите в социалните медийни платформи,

...
Apple постепенно премахва поддръжката на клиентите в социалните медийни платформи,
Коментари Харесай

От октомври клиентската поддръжка на Apple ще работи по нов начин: какво ще се промени?

Apple последователно отстранява поддръжката на клиентите в обществените медийни платформи, в това число X и YouTube, като вместо това минава към автоматизирани отговори или помощ по телефона.

Какви промени в потребителската поддръжка възнамерява Apple?

Както оповестяват от MacRumours, Apple прави обилни промени в своя метод за поддръжка на клиентите, като възнамерява да ликвидира длъжността съветник по поддръжката в обществените медии на платформи като X (бившия Twitter), YouTube и уеб страницата по поддръжката на общността Apple Support Community.

Например, от 1 октомври акаунтът @AppleSupport в Twitter ще спре да дава персонализирани отговори на директните известия от страна на клиентите. Вместо това, те ще получават автоматизирани отговори, които ще ги осведомят по отношение на различните способи за връзка и помощ от страна на Apple.

Apple също по този начин ще спре да дава техническа помощ в мненията на канала си в YouTube. Компанията последователно ще отстрани и длъжността експерт по поддръжката в общността на Apple и онлайн-форума, където потребителите търсят препоръки и насоки.

Ще бъдат ли освободени чиновниците от отдела?

Съобщава се, че марката ще даде опция на съкратените чиновници да се реалокират на позицията специалист в службата по поддръжка в call-центъра. Някои консултанти обаче няма да могат да създадат това и не всички поддържат това решение. Според разнообразни, осведомени със обстановката, източници Apple лимитира способността на чиновниците да минават към други функции за поддръжка в чат, което провокира неодобрение измежду членовете на екипа по поддръжката в обществените мрежи.

Служителите, които решат да се реалокират на новата позиция, ще бъдат подготвени да дават поддръжка по телефона. Според един източник, процесът на преход ще завърши преди ноември. Тези, които не желаят да работят по телефона, ще бъдат посъветвани да проучат опциите за работа отвън Apple.

Защо Apple прави тези промени и с какво ги оправдава?

Напомняме, че компанията предлага поддръжка на клиентите посредством Twitter от 2016 година Трябва да се означи, че обществената мрежа претърпя противоречиво придобиване предходната година от милиардера Илон Мъск и след това беше преименувана на X (като част от трансформацията към Super-app). Съобщава се, че на скорошна среща със чиновниците, Apple е оправдала решението си, като е подчертала, че клиентите избират поддръжка по телефона.

Към момента марката не е предоставила формален отговор на запитванията за коментар по отношение на тези промени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР