Apple обеща да отвори своята система за мобилни плащания с

...
Apple обеща да отвори своята система за мобилни плащания с
Коментари Харесай

Apple предлага на конкурентите си достъп до технологията за плащане с докосване и отиване за разрешаване на антитръстов случай

Apple даде обещание да отвори своята система за мобилни заплащания с допиране и отиване за съперници, заяви Европейският съюз (ЕС).

Това идва, когато американската софтуерна компания се стреми да позволи антитръстов случай и да избегне санкция, която евентуално може да бъде на стойност милиарди.

Apple предложи да разреши на доставчиците на мобилни портфейли и платежни услуги на трети страни да имат достъп до функционалност за безконтактно заплащане в своята операционна система iOS, заяви Европейски Съюз в петък.

Блокът от 27 страни в този момент търси противоположна връзка от „ всички заинтригувани страни “ по отношение на измененията, преди да вземе решение по случая.

Европейската комисия, изпълнителният орган на блока и най-хубавият антитръстов орган, упрекна Apple през 2022 година, че злоупотребява с господстващото си състояние, като лимитира достъпа до своята технология за мобилни заплащания.


Брюксел употребява антитръстови каузи и нови цифрови закони, с цел да овладее силата на Apple и различен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР