Apple може да произвежда всеки четвърти iPhone в Индия до

...
Apple може да произвежда всеки четвърти iPhone в Индия до
Коментари Харесай

Скоро айфоните ще са „Made in India“

Apple може да създава всеки четвърти iPhone в Индия до 2025 година, обявиха през днешния ден анализатори от „ Джей Пи Морган “.
Технологичният колос измества част от производството си от Китай на фона на възходящото геополитическо напрежение и строгите локдауни в страната, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Банката чака Apple да измести към 5 на 100 от производството на iPhone 14 от края на 2022 година в Индия, която е вторият по величина международен пазар след Китай.
„ Джей Пи Морган “ предвижда също, че към 25 на 100 от всички артикули на Apple в това число Mac, iPad, AppleWatch и AirPods ще се създават отвън Китай до 2025 година по отношение на 5 на 100 сега.
Apple, чиято централа е в Купертино, щата Калифорния, залага доста на Индия, откогато стартира да създава iPhone в страната през 2017 година. Това стана в съдействие с фирмите Wistron, TWand, а по-късно и с Foxconn.
Пандемията затрудни проектите на фирмите да изместят веригите за доставки, само че със смекчаването на рестриктивните мерки множеството от тях, в това число и Apple, активизираха напъните си в тази тенденция.
„ Тайвански търговци като Hon Hai и Pegatron играят основна роля за преместването в Индия. В средносрочен до дълготраен проект чакаме Apple да приготви локални снабдители в Индия “, съгласно анализатори на „ Джей Пи Морган “ отпред с Гокул Харихаран, който има оценка 4 от 5 за акуратност на прогнозите.
В отчет на Блумбърг, оповестен по-рано този месец, бе посочено, че индийският конгломерат Tata Group договаря с Wistron за основаването на взаимно дружество за произвеждане на iPhone в страната на фона на проектите на Apple да редуцира част от производството си в Китай. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР