Apple Inc. за първи път стана най-големият производител на смартфони

...
Apple Inc. за първи път стана най-големият производител на смартфони
Коментари Харесай

Епъл“ за първи път стана лидер в продажбите на смартфони

Apple Inc. за първи път стана най-големият производител на смарт телефони по продажби в количествено изражение с пазарен дял от 20,1%. Samsung загуби преднината си за първи път от 2010 година.

Това се показва в прелиминарен отчет на Международната корпорация за данни (IDC).

" През втората половина на годината имаше мощен растеж в продажбите на бюджетни устройства на платформата Android, в това число Transsion и Xiaomi, заради известността на разрастващите се пазари, само че главният победител явно беше Apple. Компанията освен е единствената от челната тройка, записала позитивна динамичност в края на годината, само че и се издигна до първо място за първи път ", сподели Набила Попал, началник на проучване на IDC Worldwide Tracker.

Южнокорейската Samsung Electronics понижи продажбите си с 13,6% през предходната година,

китайската Xiaomi с 4,7%, а OPPO с 9,9%. Междувременно относително нов състезател на пазара на смарт телефони, китайският Transsion, усили продажбите си с 30,8% и се изкачи до пето място в края на годината с пазарен дял от 8,1%.

Глобалните доставки на смарт телефони през 2023 година са намалели с 3,2% до 1,17 милиарда единици, се споделя в отчет на IDC.

През четвъртото тримесечие световните продажби на смарт телефони са нарастнали с 8,5% на годишна база до 326,1 милиона, спрямо упованията за нарастване от 7,3%.

Годишни доставки на смарт телефони (млн. бройки):

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР