Apple е обект на колективен иск за $1 милиард, заведен

...
Apple е обект на колективен иск за $1 милиард, заведен
Коментари Харесай

Съдят Apple за над $1 милиард, заради таксите на App Store

Apple е обект на групов иск за $1 милиард, заведен от над 1500 разработчици на приложения във Англия. Причината - таксите в App Store, оповестява Reuters.

Британското дело в Апелативния арбитражен съд за конкуренцията е заведено от Шон Енис, професор в Центъра за политики за конкуренцията в Университета на Източна Англия и някогашен икономист в Организацията за икономическо съдействие и развиване. Искът е от името на общо 1566 разработчици на приложения.

Магазинът за приложения на Apple, както и целият бизнес с услуги на компанията записа бърз растеж на приходите през последните няколко години и в този момент генерира по към $20 милиарда на тримесечие.
 Apple доближи рекордната пазарна стойност от $3 трилиона
Първата компания в света, оценена на $3 трилиона

Microsoft е на второ място с пазарна стойност от 2,53 милиарда

На този декор комисионите от 15-30%, които софтуерният колос начислява на някои разработчици за потребление на разплащателната система в приложението, са подложени на критика от мнозина и накараха част от антимонополните регулатори в няколко страни да им извърнат внимание.

Наскоро от Apple обявиха, че 85% от разработчиците в App Store не заплащат комисиона и че платформата оказва помощ на европейските разработчици да получат достъп до пазари и клиенти в 175 страни по света.

" Таксите на Apple за разработчиците на приложения са прекомерни и са вероятни единствено поради монопола на компанията върху разпространяването на приложения на iPhone и iPad ", написа Енис.

Според желае, таксите са несправедливи сами по себе си и съставляват проблематично ценообразуване, тъй като вредят на разработчиците на приложения, както и на купувачите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР