Apple е нарушила два телекомуникационни патента в семействата си iPhone

...
Apple е нарушила два телекомуникационни патента в семействата си iPhone
Коментари Харесай

Apple губи дългогодишна патентна битка с Optis относно 4G-технологиите

Apple е нарушила два телекомуникационни патента в фамилиите си iPhone и iPad, постанови апелативния съд в Лондон във вторник, отхвърляйки жалбата на софтуерния колос в дългогодишния спор с патентодържателя в Съединени американски щати. Базираната в Тексас компания Optis Cellular Technology съди Apple още през 2019 година за нелегално потребление на нейни лични решения, които са нужни за избрани софтуерни стандарти, като 4G.

Миналата година Върховният съд на Лондон постанови, че два от патентите на Optis по отношение на 4G са по този начин наречените общоприети съществени патенти и че Apple ги е нарушила. Apple апелира решението през май с аргумента, че двата обсъждани патента не са имали значително значение за 4G стандартите.

Но възраженията на Apple бяха отхвърлени от Апелативния съд, като арбитър Колин Бирс (Colin Birss) съобщи в документално решение, че Върховният съд има „ пълномощието да отклони аргумента на Apple за ненарушение на правата и значимостта на патентите “. Решението, взето във вторник, е последното в правосъдната борба сред Apple и Optis, която стартира през 2019 година и провокира шест обособени правосъдни каузи и няколко обжалвания единствено в Обединеното кралство.

Миналия месец апелативният съд удовлетвори апелацията на Optis да анулира анулирането на два други патента, свързани с 4G. Това стана разследване от правосъдно решение през октомври 2022 година, което даде на Optis правото на правосъдна възбрана против дейностите на Apple, които нарушават нейните патенти, до произнасянето на заслужено, рационално и недискриминационно решение.

Apple неотдавна получи позволение да апелира октомврийското разпореждане на съда. Трябва да се допусна, че редуциране на личния състав от адвокати в Apple през идващите няколко години не се чака.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР