Аплодисменти за трупата на Драматичния театър! Поздравления за историческото им

...
Аплодисменти за трупата на Драматичния театър! Поздравления за историческото им
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Смолян и Пазарджик на 18.12.2023 г.

„ Аплодисменти за трупата на Драматичния спектакъл! Поздравления за историческото им присъединяване със спектакъла „ Коприна “ в Театралните олимпийски игри в Унгария! “ Това написа в профила си във Facebook кметът на Пловдив Костадин Димитров. „ Честити 142 години от основаването на пловдивския спектакъл! Както сподели Александър Секулов, в случай че Пловдив има устойчива емблема във времето, това е културният му дух “, добавя в поста си градоначалникът.

=============================

Трима пешеходци са ранени при пътни катастрофи в Пловдив, оповестяват от полицията. Първата злополука е станала на кръстовището сред ул. „ Елин Пелин “ и ул. „ Светилник “, където лек автомобил „ Тойота “ с 53-годишен лидер блъснал пресичаща на пешеходна пътека 71-годишна жена. Пострадалата е настанена в болница за лекуване. При идентична обстановка на кръстовището сред бул. „ 6-ти септември “ и бул. „ Копривщица “ е ударено 11-годишно дете. То е с леки травми. При друга злополука на кръстовището сред бул. „ Освобождение “ и ул. „ Съединение “ лек автомобил „ Тойота “, ръководен от 77-годишен водач, се качил на тротоара и блъснал 37-годишен пешеходец. И в трите случая пробите за алкохол и наркотични субстанции на водачите са негативни.

Две пътнички в междуградски рейс са потърпевши при злополука в региона на Нареченски бани на пътя Асеновград - Смолян. Лек автомобил „ Нисан “, ръководен от 75-годишен мъж, навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснал челно в рейс с 61-годишен лидер. В резултат на удара контузии получили дами на 60 и 26 години, пътували в автобуса. Първата е настанена в болница за наблюдаване, а втората – освободена за домашно лекуване.

Шофьор е с леки пострадвания след пътно произшествие в Пловдив на кръстовището сред ул. „ Богомил “ и ул. „ Лев Толстой “. „ Опел “ с 18-годишен лидер лишил преимуществото и блъснал таксиметров автомобил, който се завъртял, качил се на тротоара и се блъснал в стена на жилищна постройка. В болница е превозен 34-годшишният водач на таксито, като след прегледи е изписан за домашно лекуване.

И в Първомайско е станала злополука със обилни материални вреди. В село Дълбок извор лек автомобил „ БМВ “ излязъл вдясно отвън пътното платно и се блъснал в жилищна сграда, а по-късно и в железобетонен дирек от електрическата мрежа. Колата управлявал 28-годишен мъж, който е прегледан в център за незабавна здравна помощ и освободен за домашно лекуване. Тестовете му за алкохол и наркотични субстанции са негативни. Работата по случая продължава.

=========================================

На 6 сигнала, от които три за пожари и три за аварийно-спасителни действия, са реагирали през уикенда от Смолянската пожарна. Пламъците на разпален комин в къща в село Късъка е загасил екип на пожарната работа в Доспат. Непочистени комини са горели и в къщи в Неделино и село Рибница. Няма потърпевши хора и унищожено имущество. Аварийни екипи са разчиствали паднали дървета в резултат на изобилния снеговалеж през почивните дни. В Смолян на ул. „ Александър Стамболийски “ е отстранено паднало дърво от пътното платно, а на ул. „ Христо Смирненски “ е отстранено паднало дърво върху покрив на къща. Паднали дървета са разчиствани и от път в с. Баните.

=========================================

40-годишен мъж от Ракитово е умрял ненадейно в Лондон, а неговото семейство не може да прибере тялото му, защото не разполага с нужните средства. Иван Димов е умрял при случай на 10 декември, а брачната половинка му Зорница разгласи дарителска акция, с цел да може да заплати превозването на тялото му. Не се загатва каква сума е нужна, само че по неофициална информация цялата процедура би коствала към 5000 паунда. Всеки, който желае да подари, може да го направи по дарителската сметка, оповестена на уеб страницата darik.bg.

Информации на Тина Соколова, Адриан Кулев и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР