Апетитни неустоими и прекрасни за закуска постни банички. Необходими продукти: кори за

...
Апетитни неустоими и прекрасни за закуска постни банички.
Необходими продукти:
кори за
Коментари Харесай

Чудна закуска: Постни банички с гъби и маслини РЕЦЕПТА

Апетитни неустоими и прелестни за закуска постни банички.

Необходими артикули:
кори за баница – 6 листа точени печурки – 100 г лук – 1/2 филиз праз чесън – 2 скилидки домати – 1 огромен, обелен и нарязан на кубчета маслини – 4 – 5 броя обезкостени и нарязани магданоз – 2 с.л. нарязан сол олио
Как да ги приготвите:

Почистете зеленчуците и нарежете – праз лука и чесъна на ситно, а гъбите на дребни кубчета.

Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура в тиган на котлона. Добавете нарязания праз и пържете към 5 мин, като разбърквате от време на време.

Добавете гъбите и чесъна и пържете още към 5 мин. Добавете нарязания домат на кубчета и пържете още към 5 мин, до момента в който се изпари течността от тях. Накрая прибавете нарязания магданоз, сол на усет и нарязаните маслини. Отстранете от котлона.

Разстелете една кора и я намажете с олио. Върху нея поставете втора кора. Нарежете двойния лист на ленти по отношение на размера на триъгълните банички, които ще вършиме.

Поставете от плънката в единия завършек на лентата, хванете единия ъгъл и прегънете на триъгълник към противоположната страна.

След това хванете получения ъгъл и сгънете нагоре по дължината още веднъж на триъгълник. Сгъвайте, до момента в който нагънете цялата лента на триъгълна баничка.

Напълнете и оформете и останалите ленти от корите за баница.

Подредете компактно една до друга постните банички в тава застлана с хартия за печене.

Намажете ги с олио и поръсете с вода. Изпечете в авансово загрята фурна на 180°C за към 20 мин или до златист цвят, написа struma.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР