Апелативният спецсъд потвърди оправдателните присъди на Иво Прокопиев, Симеон Дянков

...
Апелативният спецсъд потвърди оправдателните присъди на Иво Прокопиев, Симеон Дянков
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд оправда Прокопиев, Дянков и Трайков по делото EVN

Апелативният спецсъд удостовери оправдателните присъди на Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков по делото " EVN ". Заедно с тях са изцяло оправдани и тримата чиновници на капиталовия медиатор „ Булброкърс “ – Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев. Съдебният състав отхвърля всички възражения на прокуратурата като неоснователни.

Апелативният спецсъд удостоверява изцяло, оповестява “Дневник “.

В обвинителния си акт прокуратурата твърдеше, че подсъдимите са ощетили страната при продажбата на 33-процентния ѝ дял от електроразпределителното сдружение " EVN ".

Разследващите настояват, че това е станало посредством съзнателно занижаване на акциите на сдружението, макар че акциите са продадени посредством борсата. Прокопиев е обвинен като помощник – поради едно негово изказвание по време на тристранния съвет към държавното управление. Това бе невиждан случай.

На първа инстанция всички подсъдими бяха напълно оправдани. Съдията по делото Вилислава Ангелова акцентира, че са подвигнати обвинявания или за действия, които не са закононарушения, или за закононарушения, които не са осъществени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР